Inloggen

preview
Weekbrief 32 - 2 juli 2021
Agenda

5 t/m 9 juli: kind-ouder-gesprekken

12 + 13 juli: musical groepen 8

16 juli: start zomervakantie om 12.00u

19 juli - 27 augustus: zomervakantie

Formatie

Ieder jaar beginnen we medio februari al aan de puzzel om van de formatie rond te krijgen. Welke leerkracht komt voor welke groep? De puzzel is niet makkelijk  en het duurt het vaak lang voordat we de formatie, altijd onder voorbehoud, bekend kunnen maken aan de ouders.

 

Tot twee keer toe waren wij de afgelopen periode helemaal rond. Helaas zijn er toch twee collega's die komend schooljaar gaan vertrekken. Juf Sofie gaat terug naar de school waar ze in december vandaan kwam. Juf Esther gaat ons ook verlaten. Zij gaat op een school dichter bij huis werken. Kortom, dit betekende terug naar de tekentafel. Op dit moment zoeken we nog een oplossing voor een vacature van drie dagen in de onder-/middenbouw. We begrijpen echter ook dat alle kinderen en ouders graag de formatie voor volgend jaar willen weten. Uiterlijk dinsdag 6 juli gaan we deze communiceren met het risico dat we nog een vacature in een bepaalde groep hebben staan. 

Climate conference on Daltonschool de Leeuwerik

Op woensdag 7 juli houden de leerlingen van groep 8 een miniconferentie over klimaatverandering, als afsluiting van het Engels project ‘Climate Change’. De leerlingen zullen hun gedachtes en ideeën over dit onderwerp in de vorm van korte presentaties met de toehoorders delen, all in English of course!

Ook ouders kunnen de conferentie live online volgen.

 

Ook wethouder Van Woudenberg is uitgenodigd om aanwezig te ziijn gezien zijn portefeuille en de inhoud van de conferentie. 

 

Programma

11.00u: opening conferentie in theater

11.05u: verplaatsen naar drie lokalen en thema’s

  • The year 2100 at school/at home
  • The year 2100 in Leiderdorp
  • The year 2100 in The Netherlands

11.10u: start presentaties/speeches

11.55u: afsluiting conferentie in theater met korte reactie van toehoorders.

12.00u: einde conferentie

Group8

Leeuwerikdag
Vrijdag 9 juli is de Leeuwerikdag/ juffen- meesterdag.
Er worden voor schooltijd al springkussens neergezet. Wilt u erop toezien dat uw kind(eren) vóór schooltijd NIET op de springkussens gaat.Alvast bedankt voor uw medewerking!
 
Er wordt deze dag gezorgd voor drinken met iets lekkers erbij. De kinderen nemen wel zelf hun lunch mee.
We hopen op mooi weer en gaan er een gezellige dag van maken!
====================== extern nieuws ======================
Online CJG-lezing Autisme en gamen 15 juli 2021

Het centrum voor jeugd en gezin (CJG) organiseert de online lezing Autisme en gamen, door Andre Parren voor ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme.

 

De lezing wordt gegeven door André Parren, pedagoog en ervaringsdeskundige op het gebied van gamen. Gamen, het is de favoriete hobby van veel jongeren. Gamen heeft zeker veel positieve kenmerken, maar er zijn ook negatieve kenmerken. En het lijkt erop dat gamers met autisme eerder problematisch gamegedrag vertonen dan anderen. Meer informatie vindt un in de bijlage. 

Technolab - Vakantielab!

Een te gekke zomervakantie met Technolab! Jij komt toch ook?   

  

Heb je het al gehoord? Net als vorig jaar organiseert Technolab deze zomervakantie weer Vakantielab!  

  

Je kan meedoen aan een van de projectweken. Dan ben je van dinsdag tot en met vrijdag elke ochtend bij Technolab en kruip je in de huid van een programmeur, een uitvinder of een bioloog.  

  

In zo’n week kan je aan de slag met al onze programmeerbare apparaten. Maak jij je eigen bestuurbare auto of ander voertuig? Of ontdek wat erbij komt kijken als je je eigen uitvinding realiteit wilt maken. Je kan hierbij gebruik maken van alle gereedschappen van kolomboormachines tot 3D-printers. Ga je liever op survival in de stad of wil je meehelpen met het vergroenen van Leiden? Alles kan, kies de week of weken die bij jou passen.  

  

En past een projectweek niet in je planning? Dan kan je ook kiezen voor de middagworkshops à la carte! Welk menu stel jij hiermee samen? Je kan kiezen uit wel achttien verschillende workshops! Zie je in de zomer! Jij komt toch ook?  

  

Voor meer info over het Vakantielab en inschrijven (tot 9 juli) check je de website www.technolableiden.nl/vakantielab.

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl