Inloggen

preview
Weekbrief 28 - 4 juni 2021
Agenda

25 juni: margedag leerlingen vrij

28 juni: margedag leerlingen vrij

1 juli: rapporten mee

5 t/m 9 juli: kind-ouder-gesprekken

12 + 13 juli: musical groepen 8

16 juli: start zomervakantie om 12.00u

19 juli - 27 augustus: zomervakantie

Tevredenheidsonderzoek

In april/mei 2021 heeft de Daltonschool De Leeuwerik deelgenomen aan het oudertevredenheidsonderzoek. Onze school heeft een respons van 48%. De enquête geeft een beeld van de tevredenheid van de ouders met de school van hun kinderen. Het gemiddelde rapportcijfer dat ouders aan de De Leeuwerik geven is een 8.3 (twee jaar geleden was dit ook een 8.3). Wij zijn hier heel trots op! Met behulp van de enquête hebben wij in beeld gebracht waar ouders belang aan hechten, tevreden over zijn of verbeteringen zien. In de bijlage treft u een uitgebreide terugkoppeling aan. 

Verzoek van de vakleerkrachten gymnastiek

Wilt u er alstublieft samen met uw kind zorg voor dragen dat ook de laatste weken van het schooljaar de gymkleding én schoenen mee naar school gaan op de gymdagen. Er worden veel slippers/sandalen gedragen met dit lekkere weer, sokken zijn dan fijn om in de gymtas hebben. Hartelijk dank!

Praktische verkeerslessen

Afgelopen weken hebben de kinderen een praktische verkeersles gehad op het plein. Hierbij werden vaardigheden geoefend, zoals het lopen met de fiets, slalommen, een rondje fietsen met verkeerslicht, fietsen over een smal pad, een noodstop maken, goed over de schouder kijken en hand uitsteken voordat je een bocht maakt. 

De groepen 6 hebben een educatieve fietsroute gefietst in kleine groepjes door de wijk.

Volgende week hebben de groepen 7 het praktisch verkeersexamen. Wij wensen de kinderen veel succes!

 

Alle hulpouders ontzettend bedankt voor jullie hulp!

IMG_20210601_135657.jpg5C0F906F-B579-43BB-8B57-3E2541B466CB.jpeg

Techniekcircuit

Tussen de mei- en de zomervakantie staat het techniekcircuit weer op de planning. 

Dit keer worden de technieklessen alleen voor de eigen groep gegeven i.v.m. de Coronamaatregelen. Dus helaas nog niet groepsdoorbrekend. De leerkrachten kunnen wel kiezen om een circuit binnen de groep te doen of 1 centrale les te geven aan de groep.

 

Deze periode staat kerndoel 42 centraal: De leerlingen leren onderzoek doen aan materialen en natuurkundige verschijnselen, zoals licht, geluid, elektriciteit, kracht, magnetisme en temperatuur.

 

Inline image

Uitnodiging deelname schoolschaken kwalificaties NK 345 (14-18 juni)

Het toernooi voor de halve finales basisonderwijs van het NK Schoolschaak is in volle gang.
40 teams van inmiddels meer dan 250 kinderen strijden om de 20 plaatsen in de finale op 12 juni. Dit zijn vooral de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Het evenement wordt op Schaakmatties gehouden, op het platform van Chesskid waar deze leukste onlinejeugdschaakclub van Nederland is gevestigd.
Op 10 juni is nog de individuele finale waarvoor zich de beste individuele spelers uit de halve finales voor plaatsen.

 

In de week van 14 tot en met 18 juni zullen vervolgens de kwalificaties voor de finale van het NK 345 gehouden worden ook op Schaakmatties. Het NK 345 staat voor het NK Schoolschaak voor teams uit de groepen 3, 4 en 5 van het basisonderwijs. Eventueel ook aangevuld met spelers uit de groepen 1 en 2.


Omdat er slechts een enkele voorronde is gehouden dit jaar, kan elke school vrij inschrijven voor deze kwalificaties. Ook zijn individuele kinderen welkom, die niet een team kunnen vormen.

De kinderen kunnen kiezen op welke dagen ze deelnemen. Ze mogen zo vaak meedoen als ze willen of slechts 1 keer. Er is elke dag een apart toernooi voor de kinderen uit groep 3, groep 4 en groep 5, zodat iedereen steeds tegen z’n eigen leeftijdsgenoten speelt.

 

U kun uw kind aanmelden kan bij Maria Koster (moeder van Benjanmin 7a) via het volgende mailadres:

pfenmaria@ziggo.nl  

 

Meer informatie:
Voor het team resultaat tellen we de beste scores van iedereen op aan het einde van de week en de beste 5 scores per team bepalen het teamresultaat.


We werken weer met scores van winst = 3 punten, remise = 2 punten en verlies = 1 punt.

De speeltijden op alle dagen zijn van 15.30 – 17.15 uur. Er worden per dag 5 ronden gespeeld tenzij de groep niet groter is dan 8 a 12 kinderen, want dan worden er maar 3 resp. 4 ronden gespeeld.

De beste teams plaatsen zich voor de teamfinale op zaterdag 26 juni. De beste individuele spelers plaatsen zich voor de individuele finale op donderdag 24 juni. De aantallen finalisten laten we nog even afhangen van het aantal deelnemers.

 

Prijzen
Er zijn veel leuke prijzen te verdienen. Elke dag worden er prijsjes vergeven.

De winnaars in de finale worden officieel Online Kampioen van Nederland.
Alle deelnemers krijgen een aandenken.

 

Vind je het leuk om mee te doen! Geef je dan op via het eerder genoemde mailadres! 

====================== extern nieuws ======================
Zomeractie bibliotheek

In plaats van de Vakantiebieb-app (waarin een selectie e-books stond) kunnen kinderen dit jaar van 1 juli tot en met 31 augustus 2021 zonder bibliotheeklidmaatschap kiezen uit alle e-books en luisterboeken van de Online Bibliotheek. 

 

Met een speciaal account mogen zij 10 e-books en 10 luisterboeken lenen met een leentermijn van 3 weken per boek. Op 31 augustus stopt dit account automatisch.

 

Een mooie actie voor de zomervakantie! Meer informatie via deze link.

Krijg je hele klas aan het lezen met deze tips. - Juffrouw Femke

Webinars van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG_

In juni vinden er twee Webinars plaats die we graag onder uw aandacht willen brengen.

 

Op dinsdag 1 juni 2021 houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve het Webinar over de ontwikkeling van zelfvertrouwen bij kinderen.

Zelfvertrouwen is een basis voor een fijn leven. Hoe meer zelfvertrouwen, hoe meer uitdagingen je durft aan te gaan, hoe beter je tegenslagen op kunt vangen en hoe makkelijker je sociale contacten lopen. Belangrijk dus om opgroeiende kinderen zoveel mogelijk zelfvertrouwen mee te geven.

Tijdens dit Webinar legt bekend kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve uit hoe een kind zelfvertrouwen krijgt, welke factoren invloed hebben en vooral wat je als ouder kunt doen. Een Webinar met heldere, praktische uitleg en tips die je meteen kunt toepassen.

 

Op woensdag 16 juni 2021 houdt het CJG het Webinar Hoe vertellen we het de kinderen.

Aan de kinderen vertellen dat hun ouders gaan scheiden is geen eenvoudig gesprek. Tijdens deze avond krijgen ouders en professionals handvatten hoe dit gesprek te voeren met (hun) kinderen. We laten zien welke vragen kinderen kunnen hebben. Dit Webinar wordt verzorgd door Roosmarijn Groenendijk, scheidingsspecialist en mediator en Lianne Jongsma, pedagogisch adviseur van het Centrum voor Jeugd en Gezin  en is voor alle ouders die gaan scheiden en professionals in Hollands Midden.

 

In de bijlage vindt u meer informatie en kunt zich ook aanmelden voor de webinars. 

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl