Inloggen

preview
Weekbrief 31 - 22 juni 2021
Agenda

28 juni: margedag/studiedag leerlingen vrij

1 juli: rapporten mee

5 t/m 9 juli: kind-ouder-gesprekken

12 + 13 juli: musical groepen 8

16 juli: start zomervakantie om 12.00u

19 juli - 27 augustus: zomervakantie

Corona maatregelen

Het kabinet heeft besloten de geldende richtlijnen in het primair onderwijs te versoepelen per 26 juni. De cohortering van leerlingen wordt losgelaten. De PO-Raad heeft eerder gepleit voor verdere versoepelingen omdat de corona-richtlijnen in het onderwijs niet meer in lijn waren met de versoepelingen in rest van de maatschappij.  

 

Het blijft het belangrijk om vaak handen te wassen, afstand te houden en te testen bij klachten. Het snottebellenbeleid en bron- en contactonderzoek (BCO) blijft voorlopig gelden. Mede vanwege de risico’s die vakanties naar het buitenland met zich meebrengen tijdens de zomervakantie. Deze wijzigingen blijven waarschijnlijk van kracht tot de start van het nieuwe schooljaar, dan wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

 

Kinderen blijven bij verkoudheidsklachten thuis en laten zich testen. Ook als dat lichte klachten zijn zoals niezen of een snotneus. 

 

Kinderen tot en met de basisschoolleeftijd mogen wel naar de basisschool:

  • als ze af en toe hoesten;
  • met bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts zonder koorts of benauwdheid.

Zij moeten thuisblijven als:

  • het kind verkoudheidsklachten heeft (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn);
  • het kind naast verkoudheidsklachten ook koorts heeft en/of benauwd is en/of (meer dan incidenteel) hoest.
  • als zij getest gaan worden en/of in afwachting zijn van het testresultaat;
  • het kind een contact is van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie;
  • het kind bij iemand in huis woont die, naast milde klachten die passen bij COVID-19, ook koorts heeft en/of benauwd is. Dan geldt: iedereen in het huis blijft thuis totdat die persoon een negatieve testuitslag heeft;
  • het kind een huisgenoot is van iemand met een bevestigde COVID-19 infectie. Het kind blijft thuis gedurende de quarantaineperiode. Als het kind geen klachten ontwikkelt tijdens deze periode mag het kind daarna weer naar school.

Het kabinet zal de ontwikkelingen tijdens de zomerperiode blijven volgen. Het ministerie van OCW kan het OMT half augustus nog om een nieuw advies vragen over de corona-richtlijnen in het onderwijs. Mochten er wijzigingen optreden dan stellen wij u uiteraard op de hoogte.

GESLAAGD! 🎓

Trots op de collega’s, die in een lastige (corona)tijd ook de daltonopleiding wisten af te ronden.

Juf Bianca heeft de pabo afgerond. Naast gymnastiek les geven mag ze nu ook voor de klas. 

Geslaagd

 

Kind-oudergesprekken

Op donderdag 1 juli krijgen de leerlingen het tweede rapport mee naar huis.

 

Vanaf maandag 5 juli worden de kind-oudergesprekken ingepland. Deze gesprekken vinden digitaal plaats van 5 t/m 9 juli 2021. Deze gesprekken zijn facultatief. U ontvangt komende week een bericht waarmee u zich in kunt schrijven voor deze gesprekken.

NK Schoolschaken

Inline image

De Leeuwerik heeft een lange traditie in het school-schaken. En die traditie moeten we in de ere houden. De  laatste jaren is alles op een laag pitje komen te staan. Vorig jaar was voor bijna alle sporten het dieptepunt.

 

En toch hadden we dit schooljaar twee kanjers van de Leeuwerik die mee hebben gedaan aan de voorronde van NK  scholieren schaaktoernooi. Dat waren Stephan Gleeson en Benjamin Koster. Door goede voorrondes te spelen hadden ze zich  gekwalificeerd voor de finale. 

 

De finale was behoorlijk pittig. Er deden kinderen uit het hele land mee. Stephan met 3 uit 5 veroverde de 6-e plek en Benjamin met 2 uit 5 werd gedeeltelijk 7-e. De Leeuwerik staat in de top 10. Een school die het opmerkelijk goed heeft gedaan is de  Elckerlyc in Leiderdorp, met veel jonge kinderen die schaken.

 

Inzicht, strategisch denken, de consequenties van elke zet overzien, stil zitten en denken. Veel van wat een kind leert bij schaken kan hij/zij altijd toepassen in het leven. Ik zou tegen de kinderen willen zeggen: "kijk  op de sites van KNSB, chess.com, chesskid, of kom live schaken bij de Schaakvereniging Leiderdorp". Het mag en kan weer! Er zijn heel veel jonge kinderen die weer met plezier schaken. Geïnteresseerd in deze fantastische sport? Kijk voor meer info op https://www.svleiderdorp.nl/

 

Maria Koster (moeder van Benjamin)

 

Gratis online Bibliotheek-app

Lekker lezen op het strand? Of een luisterboek voor in de auto? Speciaal voor kinderen die nog
geen ervaring hebben met de bieb, heeft Jeugdbibliotheek.nl de zomeractie Boek ‘n Trip! Met de
online Bibliotheek-app beleeft je kind in juli en augustus gratis de leukste e-books en
luisterboeken op een telefoon of tablet.


Hoe werkt het? Vanaf 1 juli ontdek je de selectie zomerboeken per leeftijdscategorie en download
je ze in de online Bibliotheek-app. Geen gedoe: je hoeft er niet voor naar de bibliotheek, geen lid
te worden en ook niet te zeulen met boeken. Zo beleeft je kind tijdens de vakantie de
spannendste avonturen en voorkom of verhelp je ook meteen een leesachterstand. Leuk, en
handig!


Lees en luister nu via de online Bibliotheek-app!

Zonnepanelen op het dak van de sporthal

Binnenkort worden op  het dak van de sporthal 144 zonnepanelen geplaatst; Daltonschool de Leeuwerik, PWA en de BSO zijn hier heel blij mee. Inwoners van Leiderdorp hebben panelen kunnen kopen en dragen zo bij aan de verduurzaming.

 

Zeker bij een school – en met het oog op educatie – zou het geweldig zijn dat de opbrengst met een paneel in de school zichtbaar wordt gemaakt. Zon op Leiderdorp neemt deze vraag mee en er wordt geinformeerd wat zoiets gaat kosten en misschien zijn er wel sponsort voor te vinden die zo'n informatiepaneel zouden willen sponsoren. 

 

De zonnepanelen op het dag van de sporthal zijn een goed aanknopingspunt voor een educatief programma over duurzaamheid Een display met de opwekgegevens van de installatie kan eenzelfde effect hebben. Regelmatig worden de gegevens ingezet in het rekenonderwijs. We kiezen voor bestaande lespakketten

 

De coördinatie van dit project ligt bij Zon op Leiderdorp ; nieuwe projecten zijn in voorbereiding en zij zijn steeds op zoek naar geschikte daken en mensen, die certificaten van panelen willen kopen. Zie voor meer informatie bij Zonopleiderdorp.nl en/of stel uw vraag of geef een suggestie bij de locatie-manager.     

 

paneel

Sponsor De Leeuwerik gratis!

Hoe mooi is dat!.... Met een bestelling die u toch zou plaatsen, ervoor zorgen dat Daltonschool De Leeuwerik ook wat sponsorinkomsten ontvangt!

 

U kunt er voor zorgen dat de school een klein stukje vergoeding ontvangt over de bestellingen die wij met zijn allen plaatsen op site's als Bol.com, Mediamarkt.nl, Booking.com, etc...

Hoe kunt u dit doen? Heel simpel... gebruik de link van SPONSORKLIKS op onze site en en zoek de shop waar u wilt bestellen.

 

U kunt ook de app Sponsorkliks downloaden en aangeven wie u wil sponsoren (direct op de eerste pagina). Ook kunt u het doen via de site www.sponsorkliks.com. Voor alle duidelijkheid: Uw gegevens zijn volledig anoniem en worden op geen enkele wijze getoond of gedeeld.

Sponsorkliks

 

 

====================== extern nieuws ======================
Gratis online voorstelling

Kruip met de hele familie op de bank en duik in de dierenwereld van (kinderboeken-)schrijver Toon Tellegen. Acteur Freek den Hartogh vertelt over de dieren in het bos en hun liefste wens. De olifant zou wel eens in een boom willen klimmen, de nachtegaal zou wel eens lelijk willen zingen en de duizendpoot wil 1000 nieuwe schoenen. Het verhaal nodigt uit tot het nadenken over je eigen wensen en verlangens.

 

Klik hier voor meer informatie.

online

 

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl