Inloggen

preview
Weekbrief 27 - 28 mei 2021
Agenda

25 juni: margedag leerlingen vrij

28 juni: margedag leerlingen vrij

1 juli: rapporten mee

5 t/m 9 juli: kind-ouder-gesprekken

12 + 13 juli: musical groepen 8

16 juli: start zomervakantie om 12.00u

19 juli - 27 augustus: zomervakantie

 

Inschrijvingen

Daltonschool De Leeuwerik is een populaire school in Leiderdorp. Wij zijn natuurlijk erg blij dat veel ouders kiezen voor de Leeuwerik! Graag willen wij zicht houden om alle inschrijvingen, zodat gedegen keuzes kunnen maken. Daarom willen wij u vragen om jongere broertjes/zusjes (nul tot vier jaar) alvast in te schrijven. Het aanmeldformulier kunt u downloaden via de website van de school of ophalen op school. 

 

Graag zien we uw aanmelding tegemoet!

 

Voorschotbenadering

Na de meivakantie zijn we weer gestart met de voorschotbenadering voor de kleuters die (eventueel) volgend jaar naar groep 3 gaan.

 

De kinderen worden 2 ochtenden in de week, in 2 groepen voorbereid op wat hen in groep 3 te wachten staat. Spelenderwijs maken ze kennis met taal en rekenen. Letterherkenning, oefeningen zoals hakken-plakken en rijmen, tellen en begrippen rondom hoeveelheden zullen allemaal aan bod komen. Daarnaast schenken we ook aandacht aan de werkhouding en de pengreep.

 

De groepen waarin de kinderen les krijgen zijn niet gerelateerd aan de groepsindeling voor volgend jaar. Hier is namelijk nog niets over bekend. De voorschotbenadering wordt gegeven door juf Sofie en juf Charlotte.

 

CITO Eindtoets groepen 8

Deze week hebben de leerlingen van groep 8 de uitslag van de Cito Eindtoets gekregen. Zij hebben mooi gescoord, waar wij trots op zijn!

 

De groepen 8 gaan de laatste weken van de basisschool in. De voorbereidingen voor de musical zijn volop in gang. Heel bijzonder is dat ze de musical gaan opvoeren in de Leidse Schouwburg. Hoe gaaf is dat!

 

Sponsor De Leeuwerik gratis!

Afbeeldingsresultaat voor sponsorkliks nieuwsbriefHoe mooi is dat!.... Met een bestelling die u toch zou plaatsen, ervoor zorgen dat Daltonschool De Leeuwerik ook wat sponsorinkomsten ontvangt!

 

U kunt er voor zorgen dat de school een klein stukje vergoeding ontvangt over de bestellingen die wij met zijn allen plaatsen op site's als Bol.com, Mediamarkt.nl, Booking.com, etc...

Hoe kunt u dit doen? Heel simpel... gebruik de link van SPONSORKLIKS op onze site en en zoek de shop waar u wilt bestellen.

 

U kunt ook de app Sponsorkliks downloaden en aangeven wie u wil sponsoren (direct op de eerste pagina). Ook kunt u het doen via de site www.sponsorkliks.com.

Voor alle duidelijkheid: Uw gegevens zijn volledig anoniem en worden op geen enkele wijze getoond of gedeeld

 

====================== extern nieuws ======================
Avondvierdaagse

Na een jaar van gedwongen pauze organiseert de Leiderdorpse korfbalclub Velocitas voor de 49ste keer de Avond4Daagse. Maar wel op een andere manier dan normaal: het wandelevenement wordt uitgesmeerd over de hele maand juni.

 

De informatie in deze brief spreekt verder voor zich, maar het is goed om te melden dat de inschrijvingen dit jaar weer online worden geregeld via www.sv-velocitas.nl. We wensen alle deelnemers alvast veel succes en plezier!

 

CJG-webinars

Op dinsdag 1 juni 2021 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve het Webinar over de ontwikkeling van zelfvertrouwen bij kinderen.

 

Tijdens dit Webinar legt bekend kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve uit hoe een kind zelfvertrouwen krijgt, welke factoren invloed hebben en vooral wat je als ouder kunt doen. Een webinar met heldere, praktische uitleg en tips die je meteen kunt toepassen.

 

Op woensdag 16 juni 2021 organiseert het CJG het webinar 'Hoe vertellen we het de kinderen'.

Aan de kinderen vertellen dat hun ouders gaan scheiden is geen eenvoudig gesprek. Tijdens deze avond krijgen ouders en professionals handvatten hoe dit gesprek te voeren met (hun) kinderen. 

 

Meer informatie is te vinden op www.cjgcursus.nl.

 

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl