Inloggen

preview
Weekbrief 23 - 26 maart - 2021
Agenda

1 april - rapport mee

1 april: paasontbijt (de kinderen nemen zelf een ontbijt mee)

2 april- Goede Vrijdag (school gesloten)

5 april - 2e Paasdag (school gesloten)

6 en 7 april Schoolfotograaf

6 t/m 23 april - verplichte oudergesprekken groep 1 en 2

6 t/m 23 april - verplichte kind-ouder-gesprekken (groep 3 t/m 6)

26 april t/m 7 mei - meivakantie

Formatie schooljaar 2021-2022

Achter de schermen zijn wij al weer gestart aan de groepsbezetting met leerkrachten voor komend schooljaar. Dit is een proces dat zorgvuldig moet worden doorlopen en waar we als school met veel zaken moeten rekening houden. Hoeveel formatie hebben we tot onze beschikking, hoeveel groepen kunnen we formeren, wat zijn de wensen van de huidige collega's, wat zijn de leerlingprognoses, zijn er vacatures te verwachten etcetera. 

 

Op dit moment kan ik melden, dat intern begeleider Monique Meulenberg ons aan het eind van dit schooljaar gaat verlaten. Zij gaat verhuizen naar Limburg. Dat vinden wij natuurlijk erg jammer, maar wij wensen haar natuurlijk ook heel veel geluk. Met opzet maken wij dit nieuws vroegtijdig bekend aangezien we dan ook op zoek kunnen naar een nieuwe (fulltime) intern begeleider. 

Vertrek Monique

Beste ouders en kinderen van Daltonschool de Leeuwerik,

 

Zoals Richard al aangekondigd heeft ga ik helaas de school verlaten. Ik ga niet alleen de school verlaten maar ook de Randstad. Ik verhuis aankomende zomer, naar het zuiden van het land. Naar het stukje Nederland waar ik oorspronkelijk vandaan kom, ik ga weer terug naar mijn roots. Ondanks dat wij daar ontzettend veel zin in hebben zullen wij hier een hoop mooie herinneringen achterlaten.Ik heb de afgelopen 6 jaar met heel veel plezier bij Daltonschool de Leeuwerik gewerkt. Samen met het team hebben we veel kinderen kunnen helpen en ondersteunen om de basisschool zo goed mogelijk te doorlopen. 

 

Met sommige ouders heb ik veelvuldig samengewerkt en sommige ouders kennen mij alleen van een ‘plaatje’. De komende tijd gaat school op zoek naar een opvolger die hopelijk met net zo veel plezier op Daltonschool de Leeuwerik gaat werken als ik doe. Ik wens iedereen heel veel goeds en in deze tijd vooral veel gezondheid toe. Bedankt voor de fijne samenwerking.

Informatie Pasen

Hierbij nog even een reminder met betrekking tot de paasactiviteiten.

 

Palmpasen
Dit jaar worden er helaas geen palmpaasstokken versierd, aangezien de kinderen van de hogere groepen de kinderen van de lagere groepen nu niet kunnen helpen vanwege de corona maatregelen. In plaats hiervan maken de kinderen van de groepen 1 tot en met 4 een mooie paaskaart voor een dierbare die in de week voor Palmpasen met de klas verstuurd gaan worden. De leerkracht geeft zelf aan de ouders door hoe ze het adres van u willen ontvangen. Groep 4 zal daarnaast ook paaskaarten maken voor de bewoners van de Ommedijk om hen een fijne Pasen te wensen. De groepen 5 tot en met 8 zijn al enthousiast bezig met het inzamelen van geld voor de Vastenactie. Er worden koekjes/brownies gebakken en verkocht, auto’s gewassen, klusjes in huis gedaan en lege flessen ingezameld. Wat fijn om al zoveel betrokkenheid te zien bij de Vastenactie! De actie loopt tot 31 maart, de doosjes kunnen tot uiterlijk donderdag 1 april ingeleverd worden bij de leerkracht.  

 

Pasen
Op donderdag 1 april zullen we samen Pasen vieren aan de hand van een paasontbijt. We zullen in de klas het paasverhaal vertellen en samen een brood breken. Vanwege omstandigheden vragen wij u om een lekker ontbijtje voor uw eigen kind(eren) mee te geven. Om ervoor te zorgen dat we allemaal van eenzelfde soort ontbijt kunnen genieten, vragen we u de volgende dingen mee te geven voor uw kind(eren); een of twee (belegde) broodjes, een eitje, iets lekkers (bv. een chocolaatje, cakeje of koekje) en iets te drinken. De kinderen nemen ook zelf hun 10 uurtje mee. Alvast bedankt voor jullie medewerking!

 

Wij wensen u alvast fijne Paasdagen, wij gaan er donderdag 1 april een gezellige dag van maken.

Schoolfotograaf

Dinsdag 6 en woensdag 7 april komt de schoolfotograaf op school om de kinderen te fotograferen (individueel en groep). In verband met de gestelde richtlijnen van het RIVM hebben zij extra voorzorgsmaatregelen genomen om zo de gezondheid en veiligheid van de kinderen, de leerkrachten en de fotografen te kunnen waarborgen.

 

Er worden geen broertje/zusjes foto's gemaakt. Er komt dan teveel beweging in de school en dit willen we voorkomen. 

Online onderwijs

Regelmatig zijn leerlingen thuis in verband met de richtlijnen vanuit het RIVM. Een leerling moet thuisblijven als;

  • het kind verkoudheidsklachten heeft (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn);
  • het kind naast verkoudheidsklachten ook koorts heeft en/of benauwd is en/of (meer dan incidenteel) hoest.
  • als zij getest gaan worden en/of in afwachting zijn van het testresultaat;
  • het kind een contact is van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie;
  • het kind bij iemand in huis woont die, naast milde klachten die passen bij COVID-19, ook koorts heeft en/of benauwd is. Dan geldt: iedereen in het huis blijft thuis totdat die persoon een negatieve
    testuitslag heeft;
  • het kind een huisgenoot is van iemand met een bevestigde COVID-19 infectie. Het kind blijft thuis gedurende de quarantaineperiode. Als het kind geen klachten ontwikkelt tijdens deze periode mag het kind daarna weer naar school.

Indien een individuele leerling thuis is, zal het onderwijs op school fysiek gewoon doorgaan. De leerkracht richt zich op het onderwijs op school en kunnen thuisblijvers zonder instructie en begeleiding door de leerkracht aan de slag met zelfstandig werk (vanaf groep 4 in verband met Snappet). De leerkrachten stellen dus geen individueel programma op voor leerlingen die thuis zijn. Wij verzorgen alleen online onderwijs de eerste vijf dagen dat een groep in quarantaine zit. 

====================== extern nieuws ======================
Leidse Paashazenjacht

Uit betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat op zondag 4 april tussen 11:00-15:00 uur de paashazen in Leiden zijn! Dit jaar zijn de paashazen een beetje lui en ontdekken liever Leiden dan dat ze de paaseieren rondbrengen. Altijd al een paashaas in levende lijve willen zien? Koop je ticket en wij geven jou het gebied waar ze zich bevinden. Heb jij alle paashazen gespot? Dan win je een lekkere paasprijs! Bestel je ticket via https://paashazenjacht.eventbrite.nl 

 

De leerlingen (en hun ouders) van De Leeuwerik wordt 10% korting aanbieden. 

U kunt daarvoor de kortingscode DALTON10 gebruiken.

 

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl