Inloggen

preview
Weekbrief 12 - 3 december 2021
Agenda
23 december    Kerstviering (meer info volgt)
24 december   Start kerstvakantie om 12.00u
27 december t/m 7 januari    Kerstvakantie
10 januari t/m 13 januari   Adviesgesprekken groep 8

 

Stand van zaken

Een week na de persconferentie. We zijn nog steeds blij dat we als scholen niet dicht hoeven. Toch maak ik me grote zorgen over de periode die voor ons ligt. We zijn nu al een aantal weken bezig om de school draaiende te houden met te weinig personeel. Ik merk dat dit zijn tol eist en dat we veel  meer uitval hebben dan vorig jaar. Agelopen dinsdag moest er helaas een groep in quarantaine. Met soms kunst en vliegwerk (inzet lio-stagiaires, inzet van ambulante tijd, oud-collega die een dagje opvangt en wisselen van dagen) hebben we andere groepen bezet kunnen houden. Dit is een nieuw fenomeen voor onze school, want eigenlijk merkten we nog relatief weinig van het lerarentekort.

 

De arbeidsmarkt trekt een zware wissel op directie en teamleden. Het is ook niet uit te sluiten dat er groepen geen les kunnen krijgen als vervanging niet geregeld kan worden. Als het zover komt, hebben wij alle mogelijkheden onderzocht en is er helaas geen andere oplossing voorhanden. Wij rekenen op uw begrip hiervoor. 

 

Het betekent een forse aanslag op de kwaliteit van het onderwijs én op de flexibiliteit van de collega’s. In deze tijd wordt er al zoveel van de leerkrachten gevraagd. Ik hoop van harte dat u die inzet ziet en naar waarde weet te schatten. Ik ben trots op de collega’s, die elke keer er voor zorgen dat het onderwijs toch door kan gaan.

 

Met bovenstaande probeer ik u een inkijk te geven in de situatie zoals deze zich dagelijks voordoet. Ondanks deze extra uitdagingen voor al onze medewerkers blijven zij zich met hart en ziel inzetten voor het beste onderwijs aan uw kind(eren). 

 

Hartelijke groet,

 

Richard van den Berg

Directeur Daltonschool De Leeuwerik

 

Corona maatregelen

Afgelopen weekend heeft u via SchouderCom een bericht ontvangen, met daarin de belangrijkste coronamaatregelen van dit moment. 

 

Onderstaande punten verdienen wat extra aandacht:

  • Ook bij milde verkoudheidsklachten blijven kinderen thuis. Na een negatieve testuitslag mogen zij weer naar school, ook als zij nog verkoudheidsklachten hebben;
  • Bij milde klachten is een negatieve zelftest voldoende om weer naar school te mogen;
  • Bij ernstige klachten (koorts/benauwdheid/flink hoesten) of bij een quarantaine is een zelftest nooit geldend. In die gevallen volstaat alleen een GGD-test om een negatief resultaat vast te kunnen stellen.

De maatregelen zijn op dit moment vastgesteld voor een duur van drie weken. We houden er echter rekening mee dat het ook langer kan duren. Hoe dan ook, zijn we blij dat we open zijn en het onderwijs voor de kinderen 'normaal' door kan gaan. In de bijlage vindt u de aangepast beslisboom. 

 

Levering zelftesten

De zelftesten voor leerlingen van groep 6 t/m 8 worden automatisch geleverd op basis van een inschatting van de bij DUO bekende gegevens. Alle scholen in het basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs ontvangen in principe in de week van 6 t/m 10 december een basisvoorraad zelftesten voor leerlingen van groep 6 t/m 8. Voor de kerstvakantie zal er een tweede levering plaatsvinden die genoeg voorraad moet geven tot en met enkele weken na de kerstvakantie. Zodra wij deze testen ontvangen, zullen wij deze mee naar huis geven.

 

Let op! Wij zullen als school geen zelftesten afnemen bij leerlingen, deze verantwoordelijkheid ligt bij ouders.

 

Sinterklaasfeest

Woensdag 1 december bracht Sinterklaas met zijn pieten een bezoek aan onze school.

Toen de kinderen 's ochtends op school kwamen, liepen Sint en de pieten al in de school.

Via de intercom vertelde Sinterklaas dat hij blij was dit jaar weer te kunnen komen. 

 

Inline image                   Inline image

 

Wat was het een gezellig feest! De kinderen van de onderbouw hebben zelf een cadeautje uitgezocht in de schatkamer. In de bovenbouw zijn de mooie surprises uitgepakt.

 

Inline image     Inline image

 

Dag Sinterklaas en pieten... tot volgend jaar!
Sinterklaascommissie bedankt voor de algehele organisatie

 

Inline image

Kerst

Er wordt nog volop Sinterklaas gevierd, maar de adventstijd is inmiddels ook al begonnen. Vanaf maandag 6 december zal er op school aandacht besteed worden aan Kerst. We vragen graag jullie aandacht voor de volgende kerstactiviteiten.

 

Kerstontbijt

We zullen we dit jaar Kerst vieren aan de hand van een kerstontbijt op donderdag 23 december om 08.45 uur. Op woensdag 15 december worden de inschrijflijsten voor het eten via SchouderCom verstuurd. Hier kunt u invullen wat uw kind mee zal nemen naar het kerstontbijt. Ouders zijn niet toegelaten in de school, de kinderen nemen het lekkers dus zelf mee naar binnen. Indien u wilt, kunt u de kosten declareren bij de ouderraad.

 

Kerststukjes
Vanaf maandag 20 december worden er in elke klas kerststukjes gemaakt. De precieze datum hoort u via de leerkracht. Voor het maken van de kerststukjes geeft u uw kind klein geknipt groen en versieringen mee. Voor oase, een bakje en een kaars wordt gezorgd door de ouderraad. Mocht u het bakje van afgelopen jaar nog thuis hebben liggen, mag u dit de komende periode alsnog teruggeven. Mocht u het gebruikte bakje na Kerst niet meer nodig hebben, kunt u het bakje in de maand januari weer inleveren voor hergebruik.

 

Kerstkaarten

Kerst is voor veel mensen een tijd van gezellig samenzijn, helaas is dit niet zo vanzelfsprekend voor iedereen. Een groot aantal mensen zullen deze Kerst wederom niet met hun dierbaren kunnen vieren. Dit jaar zullen we daarom weer aandacht besteden aan dierbaren die een vrolijke kerstkaart goed kunnen gebruiken. Vanaf donderdag 10 december worden er in de klas kerstkaarten gemaakt. De OR zorgt voor kaarten, knutselmateriaal, een enveloppe en postzegel. Wij vragen u samen met uw kind(eren) iemand uit te kiezen die in deze tijd extra aandacht verdient. Verdere informatie krijgt u via de leerkracht te horen.

 

De Ommedijk

Ook dit jaar, willen we graag bijdragen aan een fijne kersttijd voor de bewoners van verpleeghuis De Ommedijk. De groepen 7 zullen daarom vijf grote kerststukken maken voor De Ommedijk. Daarnaast zullen alle leerlingen van de groepen 4 een kerstkaart maken voor de bewoners van De Ommedijk.

 

Voedselbank

Vorig jaar hebben wij meegedaan aan de inzamelingsactie van de Voedselbank, met een erg mooie opbrengst als resultaat! Daarom willen we dit jaar als school graag weer meedoen aan de inzameling voor de Voedselbank. Mocht u iets kunnen missen, kunnen de kinderen dit meenemen naar school. In het theater zullen kratten staan waar de kinderen de producten in kunnen leggen. De voedselbank kan de volgende producten goed gebruiken: houdbare producten zoals groente/fruit/vis/vlees in blik, olie, koffie, thee, pasta, rijst, shampoo, tandpasta, wasmiddel, hagelslag, muesli, cornflakes, havermout, rozijnen, pindakaas, ontbijtkoek, fruitbiscuits, houdbare melk en luiers. De inzamelingsactie loopt van maandag 13 december tot en met donderdag 23 december.
Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage!

 

We wensen jullie allemaal alvast een fijne kersttijd toe!

De Kerstcommissie

Sponsor De Leeuwerik gratis!

Afbeeldingsresultaat voor sponsorkliks nieuwsbrief

Hoe mooi is dat!.... Met een bestelling die u toch zou plaatsen, ervoor zorgen dat Daltonschool De Leeuwerik ook wat sponsorinkomsten ontvangt!

 

U kunt er voor zorgen dat de school een klein stukje vergoeding ontvangt over de bestellingen die wij met zijn allen plaatsen op site's als Bol.com, Mediamarkt.nl, Booking.com, etc...

Hoe kunt u dit doen? Heel simpel... gebruik de link van SPONSORKLIKS op onze site en en zoek de shop waar u wilt bestellen.

 

U kunt ook de app Sponsorkliks downloaden en aangeven wie u wil sponsoren (direct op de eerste pagina). Ook kunt u het doen via de site www.sponsorkliks.com.

Voor alle duidelijkheid: Uw gegevens zijn volledig anoniem en worden op geen enkele wijze getoond of gedeeld.

 

====================== extern nieuws ======================
Online workshop Aan de slag met uitdagend kindergedrag

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiden organiseert een online workshop Aan de slag met uitdagend kindergedrag. De workshop is op 8 december 2021 en is voor ouders van kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Tijdens de 1e bijeenkomst krijgen ouders informatie over de mogelijke oorzaken van uitdagend kindergedrag. Zij leren valkuilen te herkennen en het gedrag te volgen. Op de 2e avond kiezen de ouders 1 onderwerp waarmee zij aan de slag wilt gaan. Meer over deze workshop leest u op onze website.

 

Parochiekern De Goede Herder

Het Eerste Heilige Communiefeest in parochiekern De Goede Herder zal worden gevierd op

zondag 22 mei 2022. Kinderen in groep 4 en 5 uit Leiderdorp, Zoeterwoude Rijndijk en Leiden Roomburg worden daarvoor uitgenodigd. Wilt u uw kind aan laten deelnemen, stuur dan voor 7 december een e-mail naar het volgende adres: ehcdegoedeherder@hotmail.com.

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl