Inloggen

preview
Weekbrief 8 - 5 november 2021
Agenda
11 november   Taakoverzicht mee
15 t/m 19 november   Kind-oudergesprekken
24 november    PO/VO dag leerlingen groep 8
1 december   Sinterklaasviering
1 december   OR vergadering
Corona maatregelen
Afgelopen dinsdag zijn tijdens de persconferentie de coronamaatregelen aangepast. De coronaregels geldend in het onderwijs kunt u terugvinden in de bijlage. 

 

1,5m afstand is een veilige afstand die wij ook willen waarborgen voor ouders en medewerkers. Dit betekent dat wij geen groepen ouders in één keer kunnen toelaten in de school. Dit betekent het volgende;

  • Ouders zijn (helaas) niet welkom in school. De kleuterleerkrachten vangen leerlingen tussen 8.35– 8.45 uur op bij de betreffende ingang. Aan het einde van de dag worden de kleutergroepen groepsgewijs naar buiten gebracht bij hun eigen uitgang. De kinderen van groepen 3 t/m 8 gaan zelfstandig via hun eigen ingang naar binnen

  • Tijdens theateroptredens of afsluiting van projecten etc. kunnen wij (helaas) geen ouders toelaten.
  • De kind-ouder-gesprekken zullen op school plaats vinden, omdat we hierbij de 1,5m afstand kunnen garanderen

Er is een zorgelijke stijging van besmettingen in onze regio. Dat betekent dat de GGD de onderwijsinstellingen vanaf nu niet meer informeren over besmettingen of een vermoeden daarvan, omdat de zorg van de GGD op andere gebieden ligt. 

 

Wij willen u daarom vragen om ons direct te informeren wanneer het om een COVID-19 besmetting gaat bij uw zoon/dochter. Wij maken dan met ondersteuning van de GGD een afweging wat dit voor de school betekent en zullen dan ouders van de betreffende groep informeren. 

 

Wat nog steeds geldt

Als een leerling positief getest is, blijft het kind thuis in isolatie. Klasgenoten van de besmette leerling kunnen wel naar school. Ouders ontvangen een brief met het verzoek hun kind nauwlettend in de gaten te houden op het ontstaan van ziekteverschijnselen en te testen bij klachten die passen bij corona. Eventueel kunnen klasgenoten die in nauw contact zijn geweest in de privésfeer (bijvoorbeeld door een speelafspraak bij het besmette kind thuis) wel een quarantaineadvies krijgen. Ook bij een groter aantal besmettingen in de klas kan de GGD er eventueel toe overgaan toch een hele klas een quarantaine- en testadvies te geven. Dit is aan de professionele inschatting van de GGD.

 

Kind-ouder-gesprekken (facultatief)

De kind-ouder-gesprekken vinden plaats van 15 t/m 19 november 2021. Deze gesprekken zijn facultatief en vinden alleen plaats wanneer de leerkracht en/of u het gesprek noodzakelijk vindt. Via de groepsleerkracht ontvangt u via SchouderCom meer informatie. 

 

Deze gesprekken worden na schooltijd op anderhalve meter. Als u Covid-19 gerelateerde klachten heeft, blijft u uiteraard thuis, en wordt er samen naar een passende oplossing gezocht om met elkaar in gesprek te gaan. 

Studiedagen

In de afgelopen margeweek had het team dinsdagochtend de studiedag Engels en de dinsdagmiddag stond het onderwerp Dalton centraal. De training Spelen met Engels hebben we nu afgerond. Al eerder heeft het team hier trainingen in gehad. De studiedag Dalton was een vervolg op de eerdere studiedag bij de start van het schooljaar en in de margeweek van maart volgt er weer een daltonstudiedag. 

 

Op woensdag 27 oktober hadden wij de laatste studiedag van de Kanjertraining en kregen de wij onze Kanjerlicentie. Door corona was deze studiedag twee keer verplaatst. Het verkrijgen van de kanjerlicentie was natuurlijk de kers op de taart. Afgelopen dinsdag was de zogenaamde praktijkdag en werd in een aantal klassen een kanjertraining gegeven door de trainster. Deze kanjertraining is opgenomen, waardoor de leerkrachten deze les ook nog ees terug kunnen kijken. Alle studiedagen waren leerzaam en inspirerend. 

Kanjertraining | Radarschool Jan Wouter van den Doel

 

Oproep DaVinci

AziatenSinds dit schooljaar werken de groepen 6-7-8 voor het eerst samen met DaVinci. Dit betekent dat de kinderen veel zullen samenwerken, leren van en met elkaar en ook lessen krijgen van andere leerkrachten.

Binnenkort starten we met het thema ‘Aziaten’. We zullen gaan leren over onder andere: het Chinese keizerrijk, het moderne China, Draken, Tibet en mensenrechten en diverse Oosterse Geneeswijzen.

 

Een kleine oproep: Heeft u nog spullen/boeken/vlaggen etc. waarmee wij de klas en de leerpleinen nog mooier kunnen aankleden, zouden wij dit graag lenen. Uiteraard zorgen we dat het ook weer heel mee naar huis gaat. Alvast bedankt!

Theatervoorstelling Kleuters

Afgelopen maandag zijn de kleuters getrakteerd op een voorstelling in de speellokaal van 't Bolwerk. Ze hebben gekeken naar een voorstelling van het Kunstgebouw over koning Willem. Alles wat hij zag en leuk vond, wilde hij hebben..... Wat was dit een leuke voorstelling! De kinderen hebben genoten! Ouders bedankt voor het rijden! 

 

Het verhaal
Iedere dag trekt de koning met zijn complete karavaan door het land en als hij iets ziet dat hij hebben wil steekt hij zijn arm uit het raam, wijst het aan en zegt: "IK-WIL-'M!
Het ding belandt in een wagonnetje en vervolgens in zijn paleis dat uitpuilt van de spullen. Op een dag komt de koning in het dorpje en ziet de prachtige nieuwe step van Jonathan. Zijn ogen glinsteren en zijn arm steekt al uit het raam …
Maar niet veel later zit Jonathan verstopt in een wagonnetje. Hij is vastbesloten: "Ik wil mijn step terug!"

KoningWillem

 

Hoera, Jax is geboren!

Jax

Op 11 september is onze collega (vakleerkracht gymnastiek) Bianca bevallen van een gezonde zoon luisterend naar de naam Jax. Dit spreek je uit als 'Djeks'. We wensen ze heel veel geluk!

 

 

 

Groep 3 is naar het MEC geweest

Donderdag zijn de groepen 3 naar het Milieu Educatief Centrum (mec) geweest. Ze hebben daar over de opruimers van de natuur gewerkt. Ze hebben buiten gezocht naar verschillende opruimers en binnen hebben ze de verschillende beestjes bekeken. Het was heel leuk en heel leerzaam. 

opruimersMEC

 

Leesplezier bevorderen
Ieder jaar heeft het CPNB, de organisatie die ook altijd de Kinderboekenweek en Nationale Voorleesdagen organiseert, een actie voor volwassenen in het kader van 'Nederland leest'. Tijdens een bezoek aan de bibliotheek krijg je dan een boek cadeau. Voor het eerst dit jaar is er ook een 'Nederland leest junior'. De bedoeling is dat kinderen van groep 7 allemaal tegelijk hetzelfde boek lezen en hiermee aan de slag gaan in de klas. Gekozen is voor het boek 'Katvis' van Tjibbe Veldkamp.
Dat betekent dat alle leerlingen van groep 7 dit boek krijgen en hiermee aan het werk gaan. Na afloop van het project krijgen alle leerlingen het boek mee naar huis.
Foto
 

 

Sponsor De Leeuwerik gratis!

Afbeeldingsresultaat voor sponsorkliks nieuwsbrief

Hoe mooi is dat!.... Met een bestelling die u toch zou plaatsen, ervoor zorgen dat Daltonschool De Leeuwerik ook wat sponsorinkomsten ontvangt!

 

U kunt er voor zorgen dat de school een klein stukje vergoeding ontvangt over de bestellingen die wij met zijn allen plaatsen op site's als Bol.com, Mediamarkt.nl, Booking.com, etc...

Hoe kunt u dit doen? Heel simpel... gebruik de link van SPONSORKLIKS op onze site en en zoek de shop waar u wilt bestellen.

 

U kunt ook de app Sponsorkliks downloaden en aangeven wie u wil sponsoren (direct op de eerste pagina). Ook kunt u het doen via de site www.sponsorkliks.com.

Voor alle duidelijkheid: Uw gegevens zijn volledig anoniem en worden op geen enkele wijze getoond of gedeeld.

====================== extern nieuws ======================
Gratis reparatie fietsverlichting bij deelnemende rijwielhandelaren

De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet. Daarom organiseren de regio, gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in Holland Rijnland, samen met rijwielhandelaren en met Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland weer een fietsverlichtingsactie. Bij de deelnemende rijwielhandelaren kun je op de actiedag je verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon. In de aansluitende week kun je ook nog bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. Zij geven dan 10% korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) van reparatie van fietsverlichting.

De actiedag is op 6 november en de 10% korting geldt daarna nog van 8 tot en met 13 november bij alle deelnemende fietsenzaken.

 

biketotaal luyten Achterweg 22   Katwijk
H&B Tweewielers Herenstraat 82-86 Leiden
Bike Totaal Van Hulst Leiden Stevensbloem Stevensbloem 3 Leiden
van Rossum Tweewielers Maasstraat  31 Leiden
Bemelman Bikesport Kanaalstraat  30 Lisse
Fietsmannetje noordwijk Stijntjesduinstraat  34 Noordwijk
Mooijekind fietsen Schoolstraat  45 Noordwijk aan zee
van Dam Fietsen VOF Havenstraat  22 Noordwijkerhout
Henk Zwaan Tweewielers Dorpsstraat 75 Noordwijkerhout
Looijestijn Tweewielspecialist Havenstraat  50 Noorwijkerhout
Bike Totaal Van Hulst Geversstraat Oegstgeest Geversstraat 43 Oegstgeest 
Bike Totaal Van Hulst Lijtweg Oegstgeest Lijtweg 6 Oegstgeest 
Muyselaar fietsen  JAC P Thijsselaan  77 Oegstgeest 
giant store van giezen brouwerstraat  55a Rijnsburg
2wheels.nl Rijnsburgerweg 120 Rijnsburg 
Bike Totaal van Hulst Kerklaan 57 Sassenheim
Profile Leendert Kuijper Hoofdstraat  144 Sassenheim
rijwielspecialist G.Besuyen voorstraat 13 Voorschoten
Fietsenwarenhuis Herenstraat  81 Voorhout

Plus alle rijwielhandelaren in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem (met uitzondering van A. van Raad in Woubrugge)

 

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl