Inloggen

preview
Weekbrief 11 - 26 november 2021
Agenda
29 november   Surprises op school voor de groepen 5 t/m 8
1 december   Sinterklaasviering
1 december   OR vergadering
23 december    Kerstviering (meer info volgt)
24 december   Start kerstvakantie om 12.00u
27 december t/m 7 januari    Kerstvakantie
10 januari t/m 13 januari   Adviesgesprekken groep 8
Inschrijven nieuwe leerlingen

Daltonschool De Leeuwerik is een populaire school in Leiderdorp. Wij zijn natuurlijk erg blij dat veel ouders kiezen voor de Leeuwerik!  Graag willen wij zicht houden om alle inschrijvingen, zodat gedegen keuzes kunnen maken. Daarom willen wij u vragen om jongere broertjes/zusjes (nul tot vier jaar) alvast in te schrijven. Het aanmeldformulier kunt u downloaden via de website van de school of ophalen op school. 

 

Graag zien we uw aanmelding tegemoet!

Nieuwe collega Dalila Faris

Dinsdag 30 november is de laatste dag van Linda van der Burg. Wij bedanken haar voor haar inzet en wensen haar veel succes op de nieuwe school. Donderdag 1 december start Dalila Faris in groep 4a voor twee dagen. In januari (i.v.m. haar opzegtermijn) start Dalila op dinsdag in groep 4b. Wij heten Dalila van harte welkom bij ons op school en wensen haar veel succes en plezier. 

Sinterklaasnieuws 

sintDeze week mochten de kinderen hun schoen zetten. Iedereen heeft wat in zijn schoen gevonden. Een lekkere chocoladeletter, een spin of een pluche portemonnee. De rommelpieten hadden onze school ook weer gevonden. Gelukkig kunnen de kinderen goed opruimen! 

 

In het Sinterklaasjournaal hebben we gezien dat het de pakjeskamer nog steeds niet open is. We hopen maar dat dit goed gaat komen! Woensdag 1 december verwachten we Sinterklaas en zijn pieten bij ons op school. De kinderen hoeven geen tussendoortje mee te nemen. Helaas kunnen er dit jaar geen ouders bij de aankomst van Sinterklaas aanwezig zijn. Hopelijk is dit volgend jaar weer mogelijk! 

Corona update

Het is nog niet gebeurd, dat het aantal besmettingen in een groep er voor heeft gezorgd dat een groep naar huis moet. Al zien wij afgelopen week wel, dat het aantal gemelde besmettingen stijgende is.Tot op heden is het nog steeds gelukt om alle groepen te bemensen. We ‘leven’ op dit moment bij de dag, blijven rustig en houden de moed erin. Het is fijn om te horen dat de bij ons gemelde besmettingen, tot op heden, bij milde klachten blijven.

 

De coronapersconferentie van 3 december wordt met een week vervroegd naar komende vrijdag, 26 november, vanwege het grote aantal besmettingen. Welke nieuwe maatregelen het demissionair kabinet zal aankondigen, wordt vanavond besloten. 

 

Het is soms moeilijk om door de bomen het bos nog te kunnen zien. Welke regels gelden er nu eigenlijk? Belangrijk is dat,  in geval van quarantaine, de regels gelden die de school u stuurt in samenspraak met de GGD. In alle overige gevallen kan misschien de beslisboom, update van 24 november, helpen. Zie hiervoor de bijlage.

Corona regels op school
 • Afscheid nemen van uw kind doet u buiten op het plein.
 • Kinderen gaan zelfstandig (en wat doen ze dat goed!) naar binnen.
 • We zijn terughoudend met het toelaten van ouders en/of verzorgers in de school. Dit kan in principe alleen op uitnodiging, wanneer het (ondersteuning bij) onderwijsactiviteiten betreft of in bijzondere gevallen. 
 • Volwassenen houden 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Zowel onderwijspersoneel als leerlingen blijven thuis bij klachten, tot een negatieve testuitslag is ontvangen.Uitgezonderd zijn kinderen die onder het snottebellenbeleid vallen. Dat houdt in dat kinderen met neusverkoudheid naar school mogen, behalve als zij klachten krijgen zoals benauwdheid, hoesten en koorts. Zie voor verdere duidelijkheid de beslisboom, toegevoegd in bovenstaand bericht.   

 • Als een huisgenoot, gezinslid of ander nauw contact is besmet is met het coronavirus, gaan alle huisgenoten in quarantaine.  

 • We hanteren uiteraard de basissmaatregelen voor iedereen in de school:
  • Regelmatig handen wassen 
  • Binnenruimtes ventileren 
  • Geen handen schudden 
Start schooldag

Voor een goed en rustig begin van de schooldag is het belangrijk dat alle kinderen op tijd aanwezig zijn. Voor alle kinderen gaan de deuren van de school open om 8.35u en starten ze met de inloop. Om 8.45u uur beginnen de lessen en verwachten we dat iedereen in de klas is. 

Sponsor De Leeuwerik gratis!

Afbeeldingsresultaat voor sponsorkliks nieuwsbrief

Hoe mooi is dat!.... Met een bestelling die u toch zou plaatsen, ervoor zorgen dat Daltonschool De Leeuwerik ook wat sponsorinkomsten ontvangt!

 

U kunt er voor zorgen dat de school een klein stukje vergoeding ontvangt over de bestellingen die wij met zijn allen plaatsen op site's als Bol.com, Mediamarkt.nl, Booking.com, etc...

Hoe kunt u dit doen? Heel simpel... gebruik de link van SPONSORKLIKS op onze site en en zoek de shop waar u wilt bestellen.

 

U kunt ook de app Sponsorkliks downloaden en aangeven wie u wil sponsoren (direct op de eerste pagina). Ook kunt u het doen via de site www.sponsorkliks.com.

Voor alle duidelijkheid: Uw gegevens zijn volledig anoniem en worden op geen enkele wijze getoond of gedeeld.

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl