Inloggen

preview
Weekbrief 9 - 12 november 2021
Agenda
15 t/m 19 november   Kind-oudergesprekken
24 november    PO/VO dag leerlingen groep 8
1 december   Sinterklaasviering
1 december   OR vergadering

 

Corona maatregelen
Er is een zorgelijke stijging van besmettingen in onze regio. Dat betekent dat de GGD de onderwijsinstellingen

nu niet meer kunnen informeren over besmettingen of een vermoeden daarvan, omdat de zorg van de GGD op andere gebieden ligt. 

 

Wij willen u daarom vragen om ons direct te informeren wanneer het om een COVID-19 besmetting gaat bij uw zoon/dochter. Wilt u daarbij niet vergeten eventueel de buitenschoolse opvang ook in te lichten. 

 

Omdat er ook steeds meer ouders bellen naar GGD met vragen over besmettingen op de school of kinderopvang en over de maatregelen die er genomen worden, heeft de GGD een brief opgesteld waarmee ze ouders informeren over de fase waarin ze zich bevinden en waarin ze uitleggen wat ze als GGD wel en niet kunnen doen. De brief is bijgevoegd als bijlage.

 

Oproep leesvrijwilligers
imageOp school werken wij met het digitale leesprogramma BOUW! Het programma is gericht op het voorkomen van leesproblemen en helpt leerlingen bij hun lees- en spelontwikkeling. 
 
Wij zoeken ouders/ opa's/ oma's/ buren/ boekenwurmen die het leuk vinden om leerlingen uit de groepen 2 t/m 4 te begeleiden met het programma. 
De begeleider wordt stap voor stap meegenomen in het digitale programma en is dus makkelijk om te volgen. 
 
Wilt u meer informatie over de begeleiding of uzelf opgeven om te helpen? 
Stuur dan een bericht via SchouderCom naar Fleur Bakker, intern begeleider. 
 
Sint

 

Inline imageBijna is het zover! 
Morgen komt de Sint met zijn pieten weer in het land. Het is nog wel even spannend of de stoomboot de juiste weg naar Nederland kan vinden! 

 

We hebben van een ‘Onderwegpiet’ gehoord dat alle kinderen dinsdag 23 november hun schoen mogen zetten. De groepen 3 t/m 8 moeten deze dag een eigen schoen mee naar school nemen! De groepen 1 en 2 gebruiken hun gymschoenen. 

 

De groepen 5 t/m 8 zullen dit jaar weer surprises maken. Maandag 15 november zullen ze in de klas lootjes trekken. Het cadeautje voor in de surprise mag maximaal € 5,- kosten. Maandag 29 november moeten de surprises mee naar school!  

 

We vieren het Sinterklaasfeest dit jaar op woensdag 1 december. Helaas kunnen er dit jaar geen ouders bij de aankomst van Sinterklaas aanwezig zijn. Hopelijk is dit volgend jaar weer mogelijk! 

 

====================== extern nieuws ======================
Open Pietentraining bij Leython DC op woensdag 1 december

Op woensdag 1 december organiseert volleybalclub Leython DC een heuse Pietentraining. Alle kinderen van 6-12 jaar mogen gratis mee komen doen!

 

Van 16.45 tot 18.00 uur in Sporthal De Does maken kinderen op die manier samen met leeftijdsgenootjes kennis met volleybal.

 

Wil je meedoen? In verband met de coronamaatregelen weten we nog niet zeker of ouders bij de training mogen blijven kijken. We vragen jullie daarom dit contactformulier in te vullen: https://forms.gle/PcwvkPeEu43y12279  

 

Ben je al iets ouder en wil je ook kijken of je volleybal leuk vindt? Mail dan naar jeugd@leythondc.nl, zodat we je kunnen uitnodigen om een keertje mee te trainen.

 

Kijk voor meer informatie op www.leythondc.nl/news/pietentraining

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl