Inloggen

preview
Weekbrief 6 - 8 oktober 2021
Agenda
t/m 15 oktober   Kinderboekenmarkt
18 t/m 29 oktober   Herfstvakantie
1 november   Verteltheater groepen 1/2
3 november   OR vergadering
11 november   Taakoverzicht mee
15 t/m 19 november   Kind-oudergesprekken
24 november    PO/VO dag leerlingen groep 8
1 december   Sinterklaasviering
1 december   OR vergadering
Inschrijvingen

Daltonschool De Leeuwerik is een populaire school in Leiderdorp. Wij zijn natuurlijk erg blij dat veel ouders kiezen voor de Leeuwerik!  Graag willen wij zicht houden om alle inschrijvingen, zodat gedegen keuzes kunnen maken. Daarom willen wij u vragen om jongere broertjes/zusjes (nul tot vier jaar) alvast in te schrijven. Het aanmeldformulier kunt u downloaden via de website van de school of ophalen op school. 

 

Graag zien we uw aanmelding tegemoet!

Dag van de leraar

Afgelopen dinsdag was de dag om de leraren in het zonnetje te zetten!! Elke dag weer met volle energie om het beste uit de leerlingen te halen! Toppers! De ouderraad verraste ons vandaag in de teamkamer meteen tafel vol lekkernijen. Namens het team hartelijk dank voor deze blijk van waardering!

dagvandeleraar

Opening Kinderboekenweek
Woensdagochtend hadden we de opening van de kinderboekenweek. Kinderen uit de hogere groepen waren gekoppeld aan kinderen in de lagere groepen. Ze kregen de opdracht om gedichten voor te lezen over verschillende beroepen en daarbij een ouder te vinden die dat beroep aan het uitbeelden was. Veertien ouders stonden verkleed (helaas door de regen binnen) door de school heen. Het was een gaaf gezicht hoe leuk de kinderen bezig zijn geweest. De oudere kinderen waren  verantwoordelijk voor het ophalen, helpen en terugbrengen van de jongere kinderen die aan hen gekoppeld waren.  Wat hebben ze dit goed en leuk gedaan!
Ouders bedankt voor jullie hulp bij deze opening. 
kbw
Vrijdag 15 oktober kinderboekenmarkt

Op vrijdag 15 oktober staat Jeugdboekhandel Silvester met een boekenkraam bij ons op school vanaf 14.30 uur. Juist tijdens de Kinderboekenweek is het leuk en leerzaam om een leesboek te kopen of cadeau te doen. Bij een besteding van ten minste € 10,- ontvangt u ook nog het kinderboekenweekgeschenk.

 

Het kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan. Wanneer u een boek koopt bij de kinderboekenmarkt gaat 10% van de opbrengst naar onze school.

Sponsor De Leeuwerik gratis!

Afbeeldingsresultaat voor sponsorkliks nieuwsbrief

Hoe mooi is dat!.... Met een bestelling die u toch zou plaatsen, ervoor zorgen dat Daltonschool De Leeuwerik ook wat sponsorinkomsten ontvangt!

 

U kunt er voor zorgen dat de school een klein stukje vergoeding ontvangt over de bestellingen die wij met zijn allen plaatsen op site's als Bol.com, Mediamarkt.nl, Booking.com, etc...

Hoe kunt u dit doen? Heel simpel... gebruik de link van SPONSORKLIKS op onze site en en zoek de shop waar u wilt bestellen.

 

U kunt ook de app Sponsorkliks downloaden en aangeven wie u wil sponsoren (direct op de eerste pagina). Ook kunt u het doen via de site www.sponsorkliks.com.

Voor alle duidelijkheid: Uw gegevens zijn volledig anoniem en worden op geen enkele wijze getoond of gedeeld.

====================== extern nieuws ======================
Theater 4daagse Jeugdtheaterschool

Kinderen van 8 t/ m 12 jaar krijgen de kans om in de vakantie intensief theater les te volgen. Vier dagen lang acteren, bewegen, dansen en zingen. Leuk en leerzaam! De Theater4daagse wordt gegeven door professionele theaterdocenten Heléne Kok, Manouk Martens en Robin Wolkers. Met de groep maken de docenten binnen vier dagen een kleine theaterproductie. Meer informatie vindt u in de bijlage.

 

Mochten er ouders zijn, die de financiële bijdrage niet kunnen bekostigen, dan bestaat er het JEUGDFONDS SPORT & CULTUUR, deze organisatie , vergoedt de kosten en de theaterschool heeft hier ervaring mee !

Jeugdvoetbaldagen in de herfstvakantie in Rijpwetering

In de herfstvakantie organiseert Jeugdvoetbalopleiding haar sportieve Jeugdvoetbaldagen op de locatie van sv Roac in Rijpwetering. Meer informatie vindt u in de bijlage. 

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl