Inloggen

preview
Weekbrief 17 - 29 januari 2021
Agenda

22 t/m 26 februari - Voorjaarsvakantie

1 t/m 5 maart - margeweek (kinderen vrij)

8 maart - rapport mee

9 t/m 26 maart - Kind-ouder-gesprekken

12 maart - Theatervoorstelling De dromeneter groep 3/4

Corona maatregelen

Wij duimen dat de scholen op 8 februari weer open mogen. De PO raad is hierover in gesprek met het kabinet, maar het moet natuurlijk wel verantwoord zijn. Dinsdagavond 2 februari zullen wij het horen tijdens de persconferentie. 

 

Eén ding is wel zeker: wij zien nog steeds een grote inzet en betrokkenheid van iedereen en dat waarderen we enorm. Wij wensen jullie allemaal sterkte en we hopen dat we komende dinsdag horen dat de leerlingen weer naar school mogen.

De midden Citotoetsen

In de groepen 3 t/m 8 worden normaal gesproken vanaf half januari de Cito midden toetsen afgenomen. Door de schoolsluiting is dit nu nog niet gebeurd. Op het moment dat de scholen weer opengaan zullen wij er eerst voor zorgen dat de kinderen weer wennen aan school en het ritme dat daarbij hoort. In de periode die volgt zullen wij de citotoetsen alsnog afnemen bij de kinderen. Zodra de uitslagen bekend zijn worden deze uiteraard met u gedeeld. Het verplaatsen van de periode van deze Citotoetsen heeft geen gevolgen voor de normering. Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen van de Citogroep. 

Nationale Voorleesdagen: The Masked Reader

Vol enthousiasme is meegegeken en meegeraden wie er achter de Maskers zaten van de drie Masked Readers van de Leeuwerik. Maar liefst 65 kinderen uit groep 5 t/m 8 hebben antwoorden ingezonden. Vandaag is de Onthulling op de blog te zien, wat een verrassingen zaten erbij! De onafhankelijke jury heeft zich vermaakt met de gegeven antwoorden, waarvoor dank!

 

Dan nu over naar het officiële gedeelte van dit bericht: de winnaars!

Twee kinderen waren foutloos, zij zijn dan ook de ultieme winnaars van the Masked Reader:

Carice en Evi, beiden uit groep 5a! Gefeliciteerd!

 

Daarnaast is geloot onder de goede inzendingen per dag. 

Gefeliciteerd en applaus voor:

Sejla uit groep 8a, Swen uit groep 8b, Miron uit groep 6b, Daley uit groep 5a, Levi uit groep 7a en Dara uit groep 6b!

Jullie kunnen als we weer op school zijn jullie prijs in ontvangst nemen!

maskedreader

Boekenafhaalservice

De boekenafhaalservice van BplusC is inmiddels ook in Leiderdorp beschikbaar! De kinderen (en ouders) kunnen dus lekker gaan lezen! BplusC, Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur | LinkedIn

====================== extern nieuws ======================
Webinar CJG - Help je puber de corona-periode door!

Op 04 februari 2021 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve een webinar over het ondersteunen van pubers in deze corona-periode. Het is bedoeld voor alle ouders met kinderen van 11 tot en met 16 jaar uit Hollands Midden.

 

Naast leuk en lief kunnen pubers onvoorspelbaar, onuitstaanbaar en emotioneel zijn. Aan jou als ouder om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Dat valt niet altijd mee. En al helemaal niet nu je puber niet naar school gaat en de hele dag in huis is. Bovendien gaat de rek er bij onze pubers steeds meer uit nu de coronaperiode al zolang duurt en zoveel van ze vraagt.

 

Hoe help je je puber? Hoe zorg je voor een goede sfeer in huis? Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve, bekend van TV en verschillende media en auteur van het boek ‘Pubers zijn leuk!’, geeft je in dit webinar volop inspiratie en tips om de corona-periode samen zo goed en relaxt mogelijk door te komen.

Dit webinar vindt plaats op donderdag 4 februari 2021 van 20.00 tot 21.00 uur.

 

Aanmelden voor de gratis CJG-webinar Help je puber de corona-periode door kan via www.cjgcursus.nl of via deze link

Skateboardlessen
Skateshop Wood Be Hero geeft skateboardlessen aan kinderen vanaf 6 jaar in skatepark de Bloemerd in Leiderdorp! Zij zijn onderdeel van de Nederlandse Skateboard Federatie en de lessen worden gegeven door ervaren en gecertificeerde instructeurs.
 
woodbehero
De groepjes bestaan uit ongeveer 8 kinderen en als iemand geen skateboard, helm, knie-, elleboog- of polsbescherming heeft, dan kan hij of zij dat gewoon lenen!
 

Meer informatie? Kijk op de website!

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl