Inloggen

preview
Weekbrief 16 - 22 januari 2021
Agenda

22 t/m 26 februari - Voorjaarsvakantie

1 t/m 5 maart - margeweek (kinderen vrij)

8 maart - rapport mee

9 t/m 26 maart - Kind-ouder-gesprekken

12 maart - Theatervoorstelling De dromeneter groep 3/4

 

Ouders benaderen mij met de vraag of er plannen zijn om de margeweek in te trekken. Dat is niet het geval. 

Wij houden ons aan het vastgestelde jaarrooster. 

Coronamaatregelen

Het kabinet heeft op basis van het advies van het Outbreak Management Team (OMT) besloten dat de basisscholen en de kinderopvang tot in ieder geval maandag 8 februari 2021 gesloten blijven. De landelijke situatie is nog te kwetsbaar en er zijn te veel onzekerheden en vragen rondom de nieuwe varianten van het virus om een veilige heropening te kunnen garanderen.

 

Het lesprogramma wordt gecontinueerd zoals u van ons gewend bent. Voor een aantal groepen geldt dat er spullen op school opgehaald moeten worden. De leerkracht zal u hierover informeren via Schoudercom.In een aantal gevallen is dit afgelopen week reeds gebeurd. Het ophalen gaat in cohorten, zodat niet iedereen te gelijk komt. 

 

Noodopvang

Kinderen van ouders met een cruciaal beroep kunnen ook de komende weken terecht in de noodopvang van De Leeuwerik. De oproep van de overheid is om hier alleen gebruik van te maken als het echt niet anders kan. Wij merken dat wij erg veel leerlingen op vangen en zijn tevens blij dat ook veel ouders zelf een oplossing zoeken. 

 

Waneer u volgende week gebruik wil maken van de opvangmogelijkheid kunt u dit kenbaar maken via r.vandenberg@daltondeleeuwerik.nl of Richard benaderen via SchouderCom. Als u de aanvraag al heeft gedaan dan hoeft dat uiteraard niet nog een keer. Vermeldt u alstublieft naam van uw kind(eren), groep(en) en de dag(en) dat de opvang gewenst is. Graag ook afmelden als uw kind(eren) niet komt (komen). 

Inschrijven nieuwe leerlingen

Inschrijven broertjes/zusjes

Aan de ouders/verzorgers van kinderen die al naar Daltonschool De Leeuwerik gaan willen we vragen om broertjes/zusjes tijdig in te schrijven. Hiermee krijgt de school al in een vroeg stadium zicht op de leerlingtotalen. Een inschrijfformulier is voor broertjes/zusjes is aan te vragen bij de directie van de school en te downloaden via de website.

 

Inschrijven en nog geen kinderen op De Leeuwerik

Heeft u nog geen kinderen op Daltonschool De Leeuwerik en bent u op zoek naar een goed plekje voor de kinderen? Neem dan contact op om een kennismakingsgesprek/rondleiding te plannen. Na het gesprek ontvangt u naast informatie alle formulieren om uw zoon/dochter in te schrijven op onze school.

Burgemeester leest voor

Het was donderdag een extra leuke dag op de opvang. In samenwerking met BplusC las  burgemeester Laila Driessen van Leiderdorp het prentenboek "Coco kan het" voor. Dit in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Het voorlezen gebeurde uiteraard digitaal. Voor alle kleuters thuis was het voorlezen te volgen via een livestream.

 

Coco, het kleine vogeltje, vindt het spannend om voor het eerst te gaan vliegen. Mama vogel helpt haar op weg en daarna is Coco apetrots dat zij zelf kan vliegen. Zo hebben wij weer geleerd: het is niet erg als iets niet gelijk lukt, van proberen kan je leren!!

 

Na het mooie verhaal over Coco mochten de kinderen de burgemeester nog een aantal vragen stellen. De kinderen vroegen onder andere of de burgemeester van voorlezen houdt en wat haar lievelingsboek is. Het was een erg gezellige ochtend!!

burgemeester leest voor

 

Lockdown

Opdracht in groep 7b: Bedenk drie woorden die passen bij de tweede lockdown

lockdown

====================== extern nieuws ======================
Bibliotheek- en leslocaties blijven gesloten t/m 9 februari

Bibliotheek- en leslocaties blijven gesloten t/m 9 februari
Het hing al in de lucht, maar vorige week is het in de persconferentie bevestigd: de lockdown gaat helaas drie weken langer duren. Op woensdag 10 februari hopen we de deuren weer te kunnen openen van onze bibliotheek- en leslocaties. Tot die tijd kun je natuurlijk blijven lezen via onze boekenafhaalservice en de online bibliotheek! Maak je geen zorgen over boetes: je mag geleende boeken langer in huis houden en je krijgt in de periode dat we dicht zijn geen (extra) boete. Bekijk ook onze veelgestelde vragen.

 

Meer informatie

Nieuws vanuit het CJG

Aan alle ouders van kinderen van 2 tot 12 jaar biedt het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve gratis een serie korte webinars aan.

 

Daar gaan we weer.... wekenlang geen school, geen sport, geen leuke tripjes, geen gezellige afspraken met familie en vrienden. De kinderen thuis, vakantie, thuis-school en thuis-werk.. Jij moe, de kinderen moe, wekenlang bovenop elkaars lip. Hoe dan?!

 

Kun je wel wat tips en handvatten gebruiken? Je krijgt ze van Tischa Neve in deze webinars. Met deze tips kun je het thuis ook tijdens de lockdown gezellig houden en actief bezig zijn met je kinderen. 

 

'Get up! Tijdens de lockdown' bestaat uit 4 korte Webinars van 25 minuten met opvoedinspiratie, vol handvatten en tips, voorbeelden en uitleg. Je kunt ze makkelijk tussendoor bekijken. En bij elk Webinar krijg je 7 actieve, sportieve filmpjes en opdrachten van team Jonger Oranje voor het hele gezin om samen te bewegen.

 

Bekijk de gratis Webinars Get up! Tijdens de lockdown via www.cjgcursus.nl of via deze link.

Oudernieuwsbrief CJG: Gamen

Maandelijks biedt het CJG een artikel aan om in onze nieuwsbrief voor ouders te plaatsen. In de bijlage het nieuwsbriefartikel van deze maand over Gamen.

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl