Inloggen

preview
Weekbrief 15 - 15 januari 2021
Agenda

22 t/m 26 februari - Voorjaarsvakantie

1 t/m 5 maart - margeweek (kinderen vrij)

8 maart - rapport mee

9 t/m 26 maart - Kind-ouder-gesprekken

12 maart - Theatervoorstelling De dromeneter groep 3/4

Corona maatregelen

Dinsdagavond heeft premier Rutte tijdens de persconferentie aangekondigd dat in Nederland de lockdown wordt verlengd t/m in ieder geval 9 februari 2021. Daarbij heeft hij aangegeven welke maatregelen gelden voor het basisonderwijs. Er volgt nog een OMT-advies over de effecten van de Britse variant van het coronavirus op kinderen. Aan de hand daarvan beslist het kabinet zo snel mogelijk of het primair onderwijs en de kinderopvang mogelijk al vanaf 25 januari open kunnen.

 

We hielden rekening met verlenging van de maatregelen, maar dit besluit komt toch weer hard aan. Natuurlijk gaan we het thuisonderwijs continueren. Daarnaast beseffen wij dat er ook veel van ouders wordt gevraagd in het thuisonderwijs. Het zijn geen fijne berichten, desondanks wensen we iedereen ongelooflijk veel sterkte en creativiteit toe om deze periode op een gezonde manier door te komen. 

 

Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet, zullen we u waar nodig informeren en hopen dat we - veilig en verantwoord - snel weer open mogen.

 

Lesprogramma

Het lesprogramma wordt gecontinueerd zoals u van ons gewend bent. Naast het lesprogramma wat iedereen tot nu toe ontvangen heeft, zullen er ook opdrachten in het kader van Davinci en bewegingsonderwijs toegevoegd worden door de leerkrachten. De leerlingen van de plusklas ontvangen een programma van juf Diane.

 

Noodopvang

De noodopvang blijft bestaan in de huidige vorm. Indien u hiervoor in aanmerking komt en echt geen andere mogelijkheid heeft om opvang te regelen, kunt u zich via SchouderCom melden bij de directie. Ook horen wij graag als een eerder opgegeven kind toch niet komt, zodat we de bezetting goed kunnen organiseren.

 

De kinderen die op uitnodiging op school zijn, blijven op dezelfde dagen aanwezig.

 

In de media wordt veel aandacht besteed aan de 'volle' noodopvang. Ook op De Leeuwerik is het drukker dan in de vorige lockdownperiode, maar wij zien vooralsnog geen aanleiding om af te wijken van de landelijke richtlijnen

Geboortenieuws

Op dinsdag 22 december zijn juf Nikki en Teddo trotse ouders geworden van Vik Siem Bakker.
Van harte gefeliciteerd! Heel veel geluk samen.

Vik

Voorleesdagen

Officieel gaan de Nationale Voorleesdagen 20 januari van start en duren t/m 30 januari. In alle groepen besteden we aandacht aan de voorleesdagen. Meer informatie ontvangt u van de groepsleerkracht(en). Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip .

 

Donderdag 21 januari a.s. gaat de burgemeester van Leiderdorp, mevrouw Laila Driessen-Jansen, de 'opvangkleuters' van onze school digitaal voorlezen i.v.m. de Nationale Voorleesdagen. We onderzoeken of het technisch mogelijk is om alle kleuters thuis ook mee te laten luisteren naar de burgemeester. Meer informatie volgt via de leerkrachten. 

 

Mocht u thuis ook aandacht willen besteden aan voorlezen dan biedt bol.com hier op een goedkope manier de mogelijkheid toe; https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/?promo=Head_907_Mnav_1_CRS_thuisblijvertjesebooks_4.

 

Het Middagprogramma van Heutink

Onderwijsleverancier Heutink (ook schoolleverancier van Daltonschool De Leeuwerik) biedt voor kinderen van 8-12 jaar een online middagprogramma aan. Kinderen die klaar zijn met hun schoolwerk, zich vervelen of eens iets anders willen doen kunnen hieraan meedoen.

 

Iedere dag (behalve woensdag) is er een programma met gastlessen, doe-opdrachten, spellen, informatiefilmpjes en nog veel meer. Er is een schoolprogramma (13.00-15.00 uur) en een BSO-programma (15.00-16.00 uur). Via deze link is het programma te volgen.

unnamed

Sponsorkliks

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan onze school, zonder dat het jou een cent extra kost!


Direct starten met sponsoren van Daltonschool De Leeuwerik met jouw aankopen? Shop dan via deze link! 

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en jouw sponsordoel ontvangt hiervoor geld in de clubkas.
Via de categorieën boven in het menu kan je tevens bij diverse webwinkels als Bol.com, Coolblue, Booking.com en Expedia bestellen. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar jouw sponsordoel. En nogmaals, het kost je niets extra!

 

Wil je de school ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van onze school. Voor jou een kleine moeite, voor de school directe inkomsten. Stel je eens voor wanneer alle ouders dit zouden doen? Vertel dit daarom door aan andere mensen die de school een warm hart toedragen.

 

Hoe werkt het?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.com gedaan wordt. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van de school. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit en profiteert onze school hier direct van!

 

Let op: geen commissie op boeken
In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven.

 

Direct starten met sponsoren van Daltonschool De Leeuwerik met jouw aankopen? Shop dan via deze link! 

 

====================== extern nieuws ======================
Nieuws vanuit het CJG

Webinar over kinderen en media voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met een mediacoach een webinar over kinderen en media voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

 

Wat doet je kind op de computer? Is je kind online wel veilig? Hoe lang mogen kinderen eigenlijk spelen op hun telefoon of tablet? Wat past bij de leeftijd? Je kunt je als ouder wel eens zorgen maken over het gebruik van beeldschermen en online media door je kinderen.

 

Tijdens deze webinar bespreken we o.a. de ontwikkeling van het brein door (digitale) media, wat de kinderen leren van online bezig zijn, hoe de kinderen online media gebruiken, de voor- en nadelen van het gebruik van beeldschermen en online media door kinderen. Ook krijg je handvatten voor de opvoeding van je kind op het gebied van beeldschermgebruik.

 

Deze webinar is speciaal voor ouders van kinderen van 9 t/m 12 jaar en vindt plaats (online) op 19  januari 2021, van 20.00-21.30 uur. Kosten: € 5,- p.p. (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten).

Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl

 

Webinar Groepstraining Positief Opvoeden voor gescheiden ouders (Triple P)

Het CJG* organiseert op 19 januari 2021 de Groepstraining Positief Opvoeden voor gescheiden ouders (Triple P), voor ouders die in een (v)echtscheiding zitten of die net achter zich hebben en die problemen ondervinden als gevolg van deze scheiding.

Als gevolg van een scheiding kun je als ouder met allerlei problemen te maken krijgen. Bijvoorbeeld door conflicten met je ex-partner, doordat je lastig met de situatie om kan gaan of doordat er emotionele of gedragsproblemen bij je kind(eren) optreden. De Triple P training Positief opvoeden voor gescheiden ouders geeft je simpele, duidelijke handvatten over hoe om te gaan met de gevolgen van de scheiding. Meer informatie vindt u op onze website.

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl