Inloggen

preview
Weekbrief 4 - 25 september 2020
Agenda

t/m 1 oktober - Kind-Ouder-gesprekken

2 oktober - Minikoraal groepen 7 en 8

4 oktober - Dierendag

30 september t/m 11 oktober - Kinderboekenweek

5 oktober - Dag v/d Leraar

19 oktober t/m 23 oktober - Herfstvakantie

26 oktober t/m 30 oktober - Margeweek (school gesloten voor leerlingen)

Corona maatregelen

Tijdens de persconferentie over het coronavirus van vorige week vrijdagavond (18 september 2020) heeft het kabinet medegedeeld dat richtlijnen voor kinderen in de basisschoolleeftijd worden versoepeld.

 

Het besluit is dat kinderen met klachten (verkoudheid, snotneus etc.) niet thuis hoeven te blijven en niet op het coronavirus getest hoeven te worden.

 

Op verzoek van de PO-Raad, onderwijs- en ouderorganisaties heeft het OMT nogmaals naar deze richtlijnen gekeken. Het gevolg is dat basisschoolleerlingen dus naar school mogen met klachten. Er ligt een nieuwe beslisboom inzake verkoudheidsklachten voor basisschoolleerlingen. Deze vindt u in de bijlage.

 

De herfst- en wintermaanden liggen voor ons, het is koffiedik kijken wat ons te wachten staat. Wij hebben als school thuiswerkprogramma's klaar liggen als een klas eventueel een dag(en) thuis moet werken, omdat een leerkracht ziek/afwezig is. Wij doen er alles aan om de groepen te vervangen bij ziekte van een leerkracht. Mochten we geen inval kunnen regelen zullen wij dit via Schoudercom met u delen en zal uw kind thuis moeten blijven.Wij proberen tijdig de nieuwste zaken met u te delen zodat u op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen.

ID Dance in de gymles

Maandag 25 september en 2 oktober was/is ID Dance in de gymles! Zij verzorgden de lessen voor groep 3 tot en met 8. 

 

Je kunt altijd een keer kijken of je de lessen bij ID Dance Factory leuk vindt en met de flyer krijg je €10 korting.

De kinderen hebben ontzettend lekker gedanst en bewogen, kijkt u maar op de foto’s. Bedankt Ilona!

Het is weer zover! Het is Kinderboekenweek!

kbw

Op 30 september begint de Kinderboekenweek 2020. Dit jaar is het thema: Geschiedenis.

 

Het motto luidt: En toen?

 

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken.

 

De opening van de Kinderboekenweek vindt plaats op woensdag 30 september meteen in de ochtend.
Alle klassen lezen eerst voor uit een  boek van de Kinderboekenweek. Daarna maken de kinderen kennis met de verschillende geschiedenis tijdvakken aan de hand van personen die op een locatie naar keuze verkleed staan met daarbij horende activiteiten. 

 

Dit doen we met de groepen 3 tot en met 8.

Het accent zal liggen op zoveel mogelijk de leesmotivatie bevorderen.

 

Een stukje geschiedenis

De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende ‘week’ van tien dagen in september en oktober om kinderboeken te promoten. In deze tien dagen worden er door bibliotheken, scholen en andere kinderboek gerelateerde instanties van alles georganiseerd rondom het thema van de Kinderboekenweek. Wist je trouwens dat er de eerste jaren geen speciaal thema was? Sinds 1962 heeft iedere Kinderboekenweek een eigen thema. Van 1962 tot 1964 was het thema nog de titel van het Kinderboekenweekgeschenk. In 1965 werd er een echt thema gekozen. Dat thema was Kind en de dierenwereld.

Kinderboekenweek bij de kleuters

Ook bij de kleutergroepen starten we met het thema van de kinderboekenweek. Inline image

We gaan aanstaande maandag terug in de tijd met de kleuters. Alle kinderen hebben een babyfoto meegenomen en met elkaar gaan we raden wie welke baby is.

 

Inline image                      Inline image

 

Na deze leuke start gaan we met de kleuters terug naar de tijd van de ridders en prinsessen (jonkvrouwen). Rekenen, taal, spel, knutselen, muziek, alles staat in het thema van ridders en prinsessen.Dat worden vast leuke, leerzame en creatieve weken.

Kinderboekenweekgeschenk

kbw20Arend van Dam schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 66ste Kinderboekenweek en Mylo Freeman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

 

Aanrader!

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van tenminste € 12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25.

Kinderpostzegelactie

Afgelopen woensdag vertrokken om 12.00 uur de kinderen van de groepen 7 enthousiast met hun eigen Kinderpostzegel-BOX! Van woensdag 23 september tot en met 30 september zullen onze leerlingen langs de deuren gaan om kinderpostzegels en andere leuke producten zoals anemonenbollen en pleisters van Dummie de Mummie te verkopen. Tijdens de Kinderpostzegelactie 2020 zetten basisschoolkinderen zich in om ruim 90.000 kinderen te helpen aan een veilig thuis. 

kinderpostzegelactie_7akinderpostzegelactie_7b

 

Sponsor De Leeuwerik gratis!

Afbeeldingsresultaat voor sponsorkliks nieuwsbrief

Hoe mooi is dat!.... Met een bestelling die u toch zou plaatsen, ervoor zorgen dat Daltonschool De Leeuwerik ook wat sponsorinkomsten ontvangt!

 

U kunt er voor zorgen dat de school een klein stukje vergoeding ontvangt over de bestellingen die wij met zijn allen plaatsen op site's als Bol.com, Mediamarkt.nl, Booking.com, etc...

Hoe kunt u dit doen? Heel simpel... gebruik de link van SPONSORKLIKS op onze site en en zoek de shop waar u wilt bestellen.

 

U kunt ook de app Sponsorkliks downloaden en aangeven wie u wil sponsoren (direct op de eerste pagina). Ook kunt u het doen via de site www.sponsorkliks.com.

Voor alle duidelijkheid: Uw gegevens zijn volledig anoniem en worden op geen enkele wijze getoond of gedeeld.

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl