Inloggen

preview
Weekbrief 12 - 4 december 2020
Agenda

17 december - Kerstviering

18 december - Start kerstvakantie om 12.00u

21 december t/m 1 januari 2021 - Kerstvakantie

4 t/m 7 januari - Adviesgesprekken groep 8

11 januari - Theatervoorstelling Koning Lear groep 7/8 

11 februari - Theatervoorstelling:De verdwaalde Viking groep 5/6

22 t/m 26 februari - Voorjaarsvakantie

1 t/m 5 maart - margeweek (kinderen vrij)

8 maart - rapport mee

9 t/m 26 maart - Kind-ouder-gesprekken

12 maart - Theatervoorstelling De dromeneter groep 3/4

 

Sinterklaasfeest

Woensdag 2 december bracht Sinterklaas met zijn pieten een bezoek aan onze school. Inline image

Toen de kinderen 's ochtends op school kwamen, liepen Sint en de pieten al in de school. Via de intercom vertelde Sinterklaas dat hij blij was dit jaar weer te kunnen komen. 

 

Wat was het een gezellig feest! De kinderen van de onderbouw hebben zelf een cadeautje uitgezocht in de schatkamer. In de bovenbouw zijn de mooie surprises uitgepakt.

 

Dag Sinterklaas en pieten... tot volgend jaar!
Sinterklaascommissie bedankt voor de algehele organisatie

Kerst

We vragen alvast jullie aandacht voor de volgende activiteiten rond Kerst.

Hulp bij versieren/ontsieren

Sinterklaas wordt nog volop gevierd, maar op zondag 6 december vanaf 10.00 uur en op maandag 7 december vanaf 19.00 uur moet de school al versierd worden voor Kerst. Hiervoor kunnen we uw hulp goed gebruiken! Ook voor het opruimen van alle kerstspullen op vrijdag 18 december om 08.45 uur zoeken we hulp. U kunt zich hiervoor aanmelden door te reageren op de poll in de mail die u via SchouderCom ontvangt. Alvast hartelijk bedankt voor uw hulp!

 

Kerstontbijt

Dit jaar zullen we Kerst vieren aan de hand van een kerstontbijt op donderdag 17 december om 08.45 uur. Op woensdag 9 december worden de inschrijflijsten voor het eten via SchouderCom verstuurd. Hier kunt u invullen wat uw kind mee zal nemen naar het kerstontbijt. De kinderen nemen het lekkers zelf mee naar binnen op donderdagochtend. Indien u wilt, kunt u de kosten declareren bij de ouderraad.

 

Kerststukjes
Vanaf 14 december worden er in elke klas kerststukjes gemaakt. De precieze datum hoort u via de leerkracht. Voor het maken van de kerststukjes geeft u uw kind klein geknipt groen en versieringen mee. Voor oase, bakje en kaars wordt gezorgd door de ouderraad. Mocht u het bakje na Kerst niet meer gebruiken, kunt u het bakje in de maand januari weer inleveren voor hergebruik.

 

Kerstkaarten

Kerst is voor veel mensen een tijd van gezellig samenzijn, helaas is dit niet zo vanzelfsprekend voor iedereen. Een groot aantal mensen zullen Kerst dit jaar niet met hun dierbaren kunnen vieren. Daarom willen we dit jaar graag extra aandacht geven aan het sturen van kerstkaarten naar een dierbaar iemand.

Vanaf donderdag 10 december worden er in de klas kerstkaarten gemaakt. De OR zorgt onder andere voor een enveloppe en postzegel. Wij vragen u samen met uw kind(eren) iemand uit te kiezen die in deze tijd extra aandacht verdient. U krijgt via de leerkracht te horen, hoe zij het adres graag ontvangen.

 

Voedselbank
Dit jaar willen we als school tijdens Kerst graag meedoen aan een inzameling voor de Voedselbank, aangezien zij in deze (corona)tijd grote tekorten hebben. Mocht u iets kunnen missen, kunnen de kinderen dit meenemen naar school. In het theater zullen kratten staan waar de kinderen de producten in kunnen leggen. De voedselbank kan de volgende producten goed gebruiken: houdbare producten zoals groente/fruit/vis/vlees in blik, pastasaus, smeerkaas, (zonnebloem)olie, koffie, thee, pasta, rijst, shampoo, tandpasta, muesli, wasmiddel en luiers (maat 4, 5 en 6).
Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage!

 

Een fijne kersttijd toegewenst!

De kerstcommissie.

Kleuterplein

Ons kleuterplein is bijna af. Wat is het al mooi geworden!!! De modderkeuken ontbreekt nog. Daarnaast moeten alle nieuwe materialen nog gekeurd worden. Daarom willen wij u vragen om het plein nog niet te betreden. Het plein is bedoeld voor de kleuters en niet voor de oudere kinderen. Daar zijn de materialen niet tegen bestemd. Zou u dit ook met uw zoon/dochter willen bespreken? Uiteraard bespreken wij dit ook in de hogere groepen. Zodra het plein officieel geopend is zal u dit lezen in de weekbrief. 

Kleuterplein

Kleuterplein

Gevonden voorwerpen

De bak (witte bank) met de gevonden voorwerpen zit weer aardig vol. Neem gerust een kijkje. Deze bak (witte bank) staat in de hal bij de hoofdingang. Wilt u daar even kijken doet dat vooral. Ik wil u wel verzoeken om rekening te houden met 1,5 maatregel. Indien er iemand staat vraag ik u even te wachten. 

 

Tot de kerstvakantie bewaren wij de spullen. Daarna schenken wij het restant aan een goed doel. 

Schoolschaak Christmas Cup

We kregen een leuke tip…

Wint jouw school de felbegeerde Schaakmatties Christmas Cup?

 

De feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Deze zullen dit jaar alleen even net wat anders verlopen dan we gewend zijn. De Koninklijke Nederlandse Schaakbond ondersteunt alle basisscholen in Nederland graag bij het organiseren van Corona-proof activiteiten. Juist daarom zijn we een digitaal initiatief gestart waarin sport, competitie, fun, uitdaging én persoonlijke ontwikkeling van kinderen centraal staan: de Schoolschaken Christmas Cup!

 

Aanvullende toernooi informatie

 

Wanneer

Maandag 7 t/m vrijdag 11 december 2020 zijn de kwalificaties. De finale is op woensdag 16 december 2020.

 

Waar

Volledig online op Schaakmatties, de grootste jeugdschaakclub van Nederland.

 

Voor wie

Het toernooi is er voor alle leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool.

 

Speeltijden

Kinderen spelen dagelijks tussen 14.30 en 15.30 uur

 

De kinderen die meedoen zijn in de week van 7 december dus een half uur later uit. Op woensdag 9 december wordt het schaaktoernooi vanuit huis gevolgd. Afhankelijk van de tijd van de finale op woensdag 16 december kan hier of thuis of op school aan mee worden gedaan. Als uw kind mee wil doen, dan graag snel opgeven bij juf Leonieke of via l.riemens@daltondeleeuwerik.nl (uiterlijk voor zondag 6 december 2020)

====================== extern nieuws ======================

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl