Inloggen

preview
Weekbrief 14 - 18 december 2020
Agenda

21 december t/m 1 januari 2021 - Kerstvakantie

11 februari - Theatervoorstelling:De verdwaalde Viking groep 5/6

22 t/m 26 februari - Voorjaarsvakantie

1 t/m 5 maart - margeweek (kinderen vrij)

8 maart - rapport mee

9 t/m 26 maart - Kind-ouder-gesprekken

12 maart - Theatervoorstelling De dromeneter groep 3/4

Fijne vakantie
En ineens was het dinsdag de laatste dag voor de kerstvakantie. Wij hebben er samen nog een feestdag van gemaakt inclusief kerstontbijt, kerstoptredens en kerstactiviteiten. Alle ouders ook bedankt voor het snelle schakelen.
 
De tijdelijke sluiting van scholen is een pijnlijk besluit. Vandaag hebben we het programma snel omgezet in leren op afstand. We weten dat fysiek onderwijs echt de voorkeur heeft, echter snappen we dat er maatregelen moeten komen met de huidige hoeveelheid besmettingen. Ik ben trots op het team dat wij het in zo korte tijd weer voor elkaar hebben.
cbd
 
Zodra duidelijk was dat de scholen gingen sluiten werden de mouwen opgestroopt. KInderen die thuis echt geen mogelijkheid hebben om op een device te werken konden een device lenen. Dat lijkt een gemakkelijke operatie, maar alle oplaadsnoeren zitten vast in de oplaadkasten. Elk uitgeleend device moet geregistreerd worden. Een flinke operatie dus. Donderdag was er een chromebook drive vanuit de teamkamer gerealiseerd waar ouders na ondertekening het device konden ophalen. Alle beschikbare devices zijn nu uitgeleend. Afgelopen donderdag starten ook de online lessen al.
 
En nu gaan we elkaar vijf weken fysiek niet zien. Wij missen jullie nu al!
 
 
Wij wensen iedereen prettige feestdagen, al is het dit jaar in kleine kring. Hopelijk geeft de kerstvakantie ook wat rust in deze ongewone tijd en nieuwe energie.
 
Het team van De Leeuwerik wenst iedereen een heel fijne kerstvakantie. Blijf gezond! 
kerst
Inschrijven nieuwe leerlingen

Inschrijven broertjes/zusjes

Aan de ouders/verzorgers van kinderen die al naar De Leeuwerik gaan willen we vragen om broertjes/zusjes tijdig in te schrijven. Hiermee krijgt de school al in een vroeg stadium zicht op de leerlingtotalen. Een inschrijfformulier is voor broertjes/zusjes verkrijgbaar bij de directie van de school, te downloaden via de website en toegevoegd als bijlage. 

 

Inschrijven en nog geen kinderen op De Leeuwerik

Heeft u nog geen kinderen op De Leeuwerik en bent u op zoek naar een goed plekje voor de kinderen? Op dit moment zijn er nog een aantal plekjes voor het volgende schooljaar beschikbaar. Neemt u dus vooral contact op om een kennismakingsgesprek/rondleiding te plannen. Na het gesprek ontvangt u naast informatie alle formulieren om uw zoon/dochter in te schrijven op onze school.

Een mooi cadeau? Doe je aankopen via SponsorKliks

Het is het seizoen voor het kopen van leuke, mooie, lieve en gezellige (kerst)cadeaus. En nog leuker, daarmee kun je meteen Daltonschool De Leeuwerik steunen.

 

Als je je cadeaus online bestelt, denk dan ook dit jaar aan SponsorKliks. Van Bol.com tot MediaMarkt en van Zalando tot aan Booking.com, ze zijn allemaal te vinden op deze pagina. Wanneer je via de link op onze website een aanschaf doet, gaat er een procentueel of vast bedrag direct naar De Leeuwerik! En het kost je niets extra’s.

 

Hoe werkt het?
Heel simpel. Klik HIER of op het logo van SponsorKliks via onze website www.daltondeleeuwerik.nl. Je wordt dan automatisch naar een pagina met heel veel webwinkels geleid. Kies je webwinkel (tip: gebruik de zoekfunctie) en bestel via die website je cadeaus of artikelen. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. 75% van deze commissie gaat naar De Leeuwerik.

Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of via SponsorKliks.nl, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit en profiteert De Leeuwerik hier direct van!

 

SponsorKliks App
Om dat nog makkelijker te maken, is er ook een SponsorKliks App! Hij is er voor IOS en voor Android. Als je hem voor het eerst start, dan moet je even invoeren welk goed doel je steunt, en dat is natuurlijk Daltonschool De Leeuwerik! Extra leuk; je kunt meteen de opbrengsten voor de school volgen en je krijgt ook nog leuke aanbiedingen, als je dat wilt.

 

Iedereen kan meedoen. Geen verplichtingen of extra inspanningen, wel steun voor De Leeuwerik.

 

Bedankt namens Daltonschool De Leeuwerik!

====================== extern nieuws ======================
Goede Herder Kerk

In tegenstelling tot de voorgaande jaren zal het Kindje wiegen te zien zijn op internet.


Op eerste Kerstdag om 14:00 uur er zal het kerstverhaal worden verteld en er zullen bekende kerstliederen gezongen worden door het Tienerkoor. U kunt dit bekijken op www.kerdienstgemist.nl, (parochiekern de Goede Herder Zoeterwoude Rijndijk)


Als je het leuk vindt om thuis mee te lezen of te zingen kunt je een tekstboekje en een kleurplaat ophalen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9:00u en 11:00u bij het secretariaat van de Goede Herder kerk.
De tekst en de kleurplaat kunt u downloaden op de weblog “Uit de Schaapskooi”, www.hhpp-oost.nl

Nieuws van het CJG

Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft dit jaar een aantal webinars gemaakt in samenwerking met Tischa Neve. Nu de scholen weer gesloten zijn hebben we het mogelijk gemaakt om de webinars terug te kijken. Twee daarvan gaan over hoe om te gaan met de situatie waarin kinderen thuis zitten en ouders voor thuisonderwijs moeten zorgen en de eventuele spanningen die kunnen ontstaan. Alle webinars van Tischa Neve zijn nog terug te kijken tot eind januari. Meer informatie vindt u op onze website 

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl