Inloggen

preview
Weekbrief 13 - 11 december 2020
Agenda

17 december - Kerstviering

18 december - Start kerstvakantie om 12.00u

21 december t/m 1 januari 2021 - Kerstvakantie

4 t/m 7 januari - Adviesgesprekken groep 8

11 januari - Theatervoorstelling Koning Lear groep 7/8 

11 februari - Theatervoorstelling:De verdwaalde Viking groep 5/6

22 t/m 26 februari - Voorjaarsvakantie

1 t/m 5 maart - margeweek (kinderen vrij)

8 maart - rapport mee

9 t/m 26 maart - Kind-ouder-gesprekken

12 maart - Theatervoorstelling De dromeneter groep 3/4

Inschrijven nieuwe leerlingen

Inschrijven broertjes/zusjes

Aan de ouders/verzorgers van kinderen die al naar De Leeuwerik gaan willen we vragen om broertjes/zusjes tijdig in te schrijven. Hiermee krijgt de school al in een vroeg stadium zicht op de leerlingtotalen. Een inschrijfformulier is voor broertjes/zusjes verkrijgbaar bij de directie van de school, te downloaden via de website en toegevoegd als bijlage. 

 

Inschrijven en nog geen kinderen op De Leeuwerik

Heeft u nog geen kinderen op De Leeuwerik en bent u op zoek naar een goed plekje voor de kinderen? Op dit moment zijn er nog een aantal plekjes voor het volgende schooljaar beschikbaar. Neemt u dus vooral contact op om een kennismakingsgesprek/rondleiding te plannen. Na het gesprek ontvangt u naast informatie alle formulieren om uw zoon/dochter in te schrijven op onze school.

 

Voedselbank

Dit jaar doen we als school tijdens Kerst mee aan een inzameling voor de Voedselbank. Mocht u iets kunnen missen, kunnen de kinderen dit meenemen naar school. In het theater zullen kratten staan waar de kinderen de producten in kunnen leggen. De voedselbank kan de volgende producten goed gebruiken: houdbare producten zoals groente/fruit/vis/vlees in blik, pastasaus, smeerkaas, (zonnebloem)olie, koffie, thee, pasta, rijst, shampoo, tandpasta, muesli, wasmiddel en luiers (maat 4, 5 en 6). Alvast hartelijk bedankt voor de reeds geleverde bijdragen!

Kerst

Hulp bij versieren/ontsieren

De school is inmiddels al prachtig versierd, ontzettend bedankt voor de hulp! Voor het opruimen van alle kerstspullen op vrijdag 18 december om 08.45 uur zoeken we echter nog hulp. U kunt zich hiervoor aanmelden door te antwoorden op de eerder gestuurde mail via SchouderCom. Alvast hartelijk bedankt voor uw hulp!

 

Kerstontbijt

Dit jaar zullen we Kerst vieren aan de hand van een kerstontbijt op donderdag 17 december om 08.45 uur. De inschrijflijsten voor het eten zijn inmiddels via SchouderCom verstuurd. Hier kunt u invullen wat uw kind mee zal nemen naar het kerstontbijt. De kinderen nemen het lekkers zelf mee naar binnen op donderdagochtend. Indien u wilt, kunt u de kosten declareren bij de ouderraad.

 

Kerststukjes
Vanaf 14 december worden er in elke klas kerststukjes gemaakt. De precieze datum heeft u via de leerkracht gehoord. Voor het maken van de kerststukjes geeft u uw kind klein geknipt groen en versieringen mee. Voor oase, bakje en kaars wordt gezorgd door de ouderraad.
Mocht u het bakje na Kerst niet meer gebruiken, kunt u het bakje in de maand januari weer inleveren voor hergebruik.

 

Kerstkaarten

Via de leerkracht heeft u het verzoek gekregen om de gegevens (naam en adres) van een dierbare door te geven. U heeft via de leerkracht te horen gekregen, hoe zij het adres graag ontvangen. Mocht u dit nog niet gedaan hebben vragen wij u nog samen met uw kind(eren) iemand uit te kiezen die in deze tijd extra aandacht verdient. De OR zorgt onder andere voor een enveloppe en postzegel.

Zwangerschapsverlof juf Laura

Komende week is de laatste werkweek van juf Laura. Daarna zal ze vervroegd met zwangerschapsverlof gaan. Wij zijn blij dat we een geschikte een invaller gevonden hebben in de persoon van Sofie Verkuijl. Juf Sofie heeft al een paar donderdagen meegelopen. Na de kerstvakantie zal juf Sofie op maandag t/m woensdag voor de groep 1/2C staan. Op donderdag staat ze voor groep 1/2D. Vanaf 1 februari komt daar de donderdag bij. Juf Jeannette neemt per 1 februari voor een dag deeltijdontslag. 

Overblijfkrachten gezocht

Voor de begeleiding van de kinderen tijdens het buiten/binnenspelen zijn we op

zoek naar overblijfkracht. Heeft u interesse of kent u iemand in uw omgeving die het leuk zou vinden om

ons te komen helpen.

Voor dit vrijwilligerswerk ontvangt u een passende vrijwilligersvergoeding.

Bel of mail mij gerust als u vragen heeft of als u zich wilt aanmelden.

TSO@daltondeleeuwerik.nl of telefoonnr.: 06-54313356.

Liesbeth Amerika

Een mooi cadeau? Doe je aankopen via SponsorKliks

Het is het seizoen voor het kopen van leuke, mooie, lieve en gezellige (kerst)cadeaus. En nog leuker, daarmee kun je meteen Daltonschool De Leeuwerik steunen.

 

Als je je cadeaus online bestelt, denk dan ook dit jaar aan SponsorKliks. Van Bol.com tot MediaMarkt en van Zalando tot aan Booking.com, ze zijn allemaal te vinden op deze pagina. Wanneer je via de link op onze website een aanschaf doet, gaat er een procentueel of vast bedrag direct naar De Leeuwerik! En het kost je niets extra’s.

 

Hoe werkt het?
Heel simpel. Klik HIER of op het logo van SponsorKliks via onze website www.daltondeleeuwerik.nl. Je wordt dan automatisch naar een pagina met heel veel webwinkels geleid. Kies je webwinkel (tip: gebruik de zoekfunctie) en bestel via die website je cadeaus of artikelen. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. 75% van deze commissie gaat naar De Leeuwerik.

Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of via SponsorKliks.nl, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit en profiteert De Leeuwerik hier direct van!

 

SponsorKliks App
Om dat nog makkelijker te maken, is er ook een SponsorKliks App! Hij is er voor IOS en voor Android. Als je hem voor het eerst start, dan moet je even invoeren welk goed doel je steunt, en dat is natuurlijk Daltonschool De Leeuwerik! Extra leuk; je kunt meteen de opbrengsten voor de school volgen en je krijgt ook nog leuke aanbiedingen, als je dat wilt.

 

Iedereen kan meedoen. Geen verplichtingen of extra inspanningen, wel steun voor De Leeuwerik.

 

Bedankt namens Daltonschool De Leeuwerik!

====================== extern nieuws ======================
Kerstactie Protestantse Gemeente Leiderdorp

Inline imageBeste kinderen, ouders, leerkrachten en directies,

 

In de afgelopen maanden zijn we met z’n allen in een moeilijke periode beland.
Nu staat Kerst voor de deur, maar dat mogen we maar met een paar mensen vieren, terwijl het samenzijn met allen die we liefhebben juist met Kerstmis zo belangrijk is!  Hoe gaan we hiermee om?

 

De Protestantse Gemeente Leiderdorp wil graag uitdragen naar alle Leiderdorpers dat we samen kunnen zijn, samen in eenzaamheid, samen in gedachten. Daarom willen we iedereen vragen een engeltje op te hangen. Hang een of meer engeltjes voor het raam of in de tuin, het liefst met verlichting erbij, zodat ze goed zichtbaar zijn.


Ze mogen zelfgemaakt zijn, uit de kerstdoos komen, of op het raam geschilderd zijn, alles kan!
De bedoeling is dat iedereen ze overal kan ontdekken.
Wanneer je engeltjes ziet, weet je dat een ander aan je denkt; een engel voor jou is wat jij voor anderen kan zijn. Ouders, dit kan een leuke speurtocht met de kinderen worden: hoeveel engeltjes
kunnen we vinden?


Inline imageZet een selfie met een of meer engeltjes erbij op de facebookpagina “Kerstnacht
in de Houtkamp” en je kan een leuke prijs winnen……
Veel plezier en succes allemaal!

 

Met een hartelijke kerstgroet,

Protestantse Gemeente Leiderdorp.

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl