Inloggen

preview
Weekbrief 11 - 27 november 2020
Agenda

2 december - Sinterklaasviering

17 december - Kerstviering

18 december - start kerstvakantie om 12.00u

21 december t/m 1 januari 2021 - kerstvakantie

Afscheid Anneke

Na 20 jaar neemt conciërge Anneke Verstraaten afscheid van Daltonschool De Leeuwerik. Vandaag was haar laatste werkdag. Zij zal gaan genieten van haar welverdiende pensioen.

 

Afgelopen week is er op passende wijze feestelijk en coronaproof afscheid van haar genomen. De collega''s hebben afgelopen week per toerbeurt een lunch verzorgd voor Anneke. Alle groepen zijn bij Anneke langs geweest om haar in het zonnetje te zetten en afscheid te nemen.

 

De afgelopen 20 jaar heeft Anneke heel wat kinderen voorbij zien komen. Vandaag kwamen de kinderen per groep langs bij Anneke om afscheid te nemen. 

 

Namens alle collega’s bedanken wij Anneke voor haar inzet. Naast cadeaus en bloemen kreeg Anneke ook een fotopuzzel van het team 1000 stukjes. Wij hopen dat ze een lange, zonnige toekomst
tegemoet gaat! 

 

afscheid Annekeafscheid Anneke

 

Geboortenieuws

Ace

 

Op maandag 23 november zijn juf Bianca en Morgan trotse ouders geworden van

Ace Skylar Morgan. Van harte gefeliciteerd! Heel veel geluk samen.

 

Zwangerschapsverlof juf Nikki

Juf Nikki van groep 8b is met ingang van vandaag met zwangerschapsverlof gegaan. Wij wensen haar een goede en rustige tijd! Meester Wouter zal vanaf maandag fulltime voor groep 8b staan.Vanaf maandag zal meester Marco Schoonheijt op onze school starten. Hij vervangt Nikki. Marco zal de taken (ondersteuning en vervanging bij afwezigheid leerkrachten) van Wouter overnemen.  

Sinterklaasnieuws

Inline imageDeze week mochten de kinderen hun schoen zetten. Iedereen heeft wat in zijn schoen gevonden. Een lekkere chocoladeletter of een batje met balletje. De rommelpieten hadden onze school ook weer gevonden. Gelukkig kunnen de kinderen goed opruimen!


In het Sinterklaasjournaal hebben we gezien dat het niet zo goed gaat met de verlanglijstjes. We hopen maar dat dit goed gaat komen! 

 

Woensdag 2 december verwachten we Sinterklaas en zijn pieten bij ons op school. Helaas kunnen er dit jaar geen ouders bij de aankomst van Sinterklaas aanwezig zijn. Hopelijk is dit volgend jaar weer mogelijk!

Gluurpieten

De leerlingen van groep 7 hebben de afgelopen week gluurpieten ingekleurd en door de hele school opgehangen. De kleuters mochten vandaag onder begeleiding van de leerlingen van groep 7 zoeken naar de gluurpieten. Als ze een gluurpiet hadden gevonden mochten ze een pietje inkleuren op de afstreepkaart. Er zijn heel wat gluurpietjes gevonden!

gluurpieten

 

Kerst

We vragen alvast jullie aandacht voor de volgende activiteiten rond Kerst.

Hulp bij versieren/ontsieren

Sinterklaas wordt nog volop gevierd, maar op zondag 6 december vanaf 10.00 uur en op maandag 7 december vanaf 19.00 uur moet de school al versierd worden voor Kerst. Hiervoor kunnen we uw hulp goed gebruiken! Ook voor het opruimen van alle kerstspullen op vrijdag 18 december om 08.45 uur zoeken we hulp. U kunt zich hiervoor aanmelden door te reageren op de poll in de mail die u via SchouderCom ontvangt. Alvast hartelijk bedankt voor uw hulp!

 

Kerstontbijt

Dit jaar zullen we Kerst vieren aan de hand van een kerstontbijt op donderdag 17 december om 08.45 uur. Op woensdag 9 december worden de inschrijflijsten voor het eten via SchouderCom verstuurd. Hier kunt u invullen wat uw kind mee zal nemen naar het kerstontbijt. De kinderen nemen het lekkers zelf mee naar binnen op donderdagochtend. Indien u wilt, kunt u de kosten declareren bij de ouderraad.

 

Kerststukjes
Vanaf 14 december worden er in elke klas kerststukjes gemaakt. De precieze datum hoort u via de leerkracht. Voor het maken van de kerststukjes geeft u uw kind klein geknipt groen en versieringen mee. Voor oase, bakje en kaars wordt gezorgd door de ouderraad. Mocht u het bakje na Kerst niet meer gebruiken, kunt u het bakje in de maand januari weer inleveren voor hergebruik.

 

Kerstkaarten

Kerst is voor veel mensen een tijd van gezellig samenzijn, helaas is dit niet zo vanzelfsprekend voor iedereen. Een groot aantal mensen zullen Kerst dit jaar niet met hun dierbaren kunnen vieren. Daarom willen we dit jaar graag extra aandacht geven aan het sturen van kerstkaarten naar een dierbaar iemand.

Vanaf donderdag 10 december worden er in de klas kerstkaarten gemaakt. De OR zorgt onder andere voor een enveloppe en postzegel. Wij vragen u samen met uw kind(eren) iemand uit te kiezen die in deze tijd extra aandacht verdient. U krijgt via de leerkracht te horen, hoe zij het adres graag ontvangen.

 

Voedselbank
Dit jaar willen we als school tijdens Kerst graag meedoen aan een inzameling voor de Voedselbank, aangezien zij in deze (corona)tijd grote tekorten hebben. Mocht u iets kunnen missen, kunnen de kinderen dit meenemen naar school. In het theater zullen kratten staan waar de kinderen de producten in kunnen leggen. De voedselbank kan de volgende producten goed gebruiken: houdbare producten zoals groente/fruit/vis/vlees in blik, pastasaus, smeerkaas, (zonnebloem)olie, koffie, thee, pasta, rijst, shampoo, tandpasta, muesli, wasmiddel en luiers (maat 4, 5 en 6).
Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage!

 

Een fijne kersttijd toegewenst!

De kerstcommissie.

Even voorstellen: nieuwe leden oudergeleding MR

mrnieuws

Dit schooljaar kwamen er twee vacatures vrij in de oudergeleding van de Medezeggenschapsraad (MR). Na een oproep in de weekbrief hebben twee enthousiaste ouders zich gemeld.

 

Beide ouders hebben inmiddels (digitaal) kennis gemaakt, een keer een MR-vergadering bijgewoond en treden graag toe tot de oudergeleding. Aangezien er twee vacatures zijn en verder geen aanmeldingen, stellen zij zich hieronder graag aan u voor:

 

  Naam: Jan Joost Aten
  Ouder van:  Karst en Eva (groep 4a)
Inline image Beroep:

Ik ben freelance journalist, vertaler en theatermaker. Na afronding van mijn studie Geschiedenis in Leiden ging ik de journalistiek in. Terwijl ik bezig was met dat werk begon een tweede liefde, acteren, steeds meer de kop op te steken. Daarom volgde ik naast mijn werk een driejarige opleiding tot acteur in Amsterdam. Sinds 2012 werk ik als freelancer nog steeds als schrijver en werk ik onder meer voor de wetenschapscommunicatie van de Universiteit Leiden. Daarnaast regisseer ik toneelgezelschappen en maak ik samen met theaterpartner Erik Siebel voor de Leidse regio een jaarlijks terugkerende Scrooge-voorstelling (dit jaar even niet vanwege de Corona-pandemie).

 

  Motivatie: Nu onze jongste zoon Huub bijna ook naar De Leeuwerik gaat, heb ik langzamerhand wat meer tijd om ook buiten werk maatschappelijker weer wat actiever te worden. Ik ken De Leeuwerik als een transparante school met professioneel team van leerkrachten, waar kinderen en ouders zich prettig voelen. Graag draag ik een steentje bij om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, en lidmaatschap van de MR lijkt me een prima middel om dat te doen.

 

  Naam: Tiago Vilela
  ouder van: 

Afonso (groep 6b) en Lucas (groep 2e)

Inline image Beroep: Business Director in a technology development company and a forerunner in renewable chemistry,based in Amsterdam.
  Motivatie:

As an expat, I saw the opportunity to join the MR as a way to better

connect to my childrens’ school and have an active role in their education// Als expat zie ik de mogelijkheid om lid te worden van de MR als een manier  om beter contact te maken met de school van mijn kinderen en een actieve rol te spelen in hun opleiding.

 

Dit betekent dat de oudergeleding er vanaf nu als volgt uit ziet:

Edward Bokern (secretaris)

Jacob van Gent

Jan Joost Aten

Tiago Vilela

 

Personeelsgeleding

Tessa van Es (voorzitter)

Linda van der Burg

Claire Hal

Eefje van Elsen

 

We bedanken Marieke voor de fijne samenwerking en heten Jan Joost en Tiago van harte welkom.

Voor alle ouders geldt, mocht u interesse hebben in of vragen hebben aan de MR, neem dan contact met ons op via medezeggenschapsraad@daltondeleeuwerik.nl 

Sponsor De Leeuwerik gratis!

AFC IJburg on Twitter: Hoe mooi is dat!.... Met een Sinterklaasbestelling die u toch zou plaatsen, ervoor zorgen dat Daltonschool De Leeuwerik ook wat sponsorinkomsten ontvangt!

 

U kunt er voor zorgen dat de school een klein stukje vergoeding ontvangt over de bestellingen die wij met zijn allen plaatsen op site's als Bol.com, Mediamarkt.nl, Booking.com, etc...

Hoe kunt u dit doen? Heel simpel... gebruik de link van SPONSORKLIKS op onze site en en zoek de shop waar u wilt bestellen.

====================== extern nieuws ======================
Kerststukjes en -kaartjes de Goede Herder

Kerststukjes en -kaartjes de Goede Herder

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl