Inloggen

preview
Weekbrief 10 - 20 november 2020
Agenda

2 december - Sinterklaasviering

17 december - Kerstviering

18 december - start kerstvakantie om 12.00u

21 december t/m 1 januari 2021 - kerstvakantie

Sinterklaasnieuws

Inline imageOok dit jaar is het Sinterklaas weer gelukt om samen met zijn pieten naar Nederland te komen! Op school volgen wij het Sinterklaasjournaal. Daar is te zien dat Sinterklaas dit jaar vanuit huis werkt. Hij brengt allemaal lekkers naar de logeerkamer van het pietenhuis. Wie zal daar zijn? En wie zit er toch in de zak? We hopen er snel achter te komen!

 

Alle kinderen mogen dinsdag 24 november hun schoen zetten. De groepen 3 t/m 8 moeten deze dag een eigen schoen mee naar school nemen! De groepen 1 en 2 gebruiken hun gymschoenen.

De lootjes in de groepen 5 t/m 8 zijn getrokken. Maandag 30 november moeten de surprises mee naar school.

Groep 8 bezoekt Bonaventura locaties

Gisterenochtend zijn de leerlingen van groep 8 op bezoek geweest bij de verschillende Bonaventurascholen (Burggravenlaan, Mariënpoelstraat en het (nieuw gebouwde) Beroepscollege Leystede in Leiden bezocht. Leystede is een middelbare school die vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengd en vmbo-theoretisch aanbiedt.

Leystede

Groep 5A Solar System

Hoi. Wij gaan vertellen over ons Engels thema. En het heet: Solar System. Wij hebben planeten gemaakt van papier-maché. We hebben kranten gebruikt en lijm en ballonnen. Dan hebben we het laten opdrogen. En toen gingen we verven. We hebben een hele leuke hoek gebruikt voor ruimte spullen. En een mooi sterrenkleed opgehangen op de muur. En we hebben onze planeten gepresenteerd in het Engels. Dat was leuk! De planeten hangen nu aan ons plafond. Groetjes, groep 5A (Amina, Beau, Evi en Ashley)

 

plakboek_solar

Techniekcircuit groep 7 en 8

Deze week hebben groep 7 en 8 vier zeer diverse technieklessen gehad. Alles stond in het teken van zelf oplossingen verzinnen of een (technisch) probleem oplossen. Zo werkten de kinderen aan een uitvinding voor ouderen om spullen van de grond te rapen, gingen ze aan de slag met programmeren met microbits, filteren van slootwater en het maken van een stevige constructie (stoel) met kranten. 

Techniek

Sponsor De Leeuwerik gratis!

Afbeeldingsresultaat voor sponsorkliks nieuwsbrief

Hoe mooi is dat!.... Met een Sinterklaasbestelling die u toch zou plaatsen, ervoor zorgen dat Daltonschool De Leeuwerik ook wat sponsorinkomsten ontvangt!

 

U kunt er voor zorgen dat de school een klein stukje vergoeding ontvangt over de bestellingen die wij met zijn allen plaatsen op site's als Bol.com, Mediamarkt.nl, Booking.com, etc...

Hoe kunt u dit doen? Heel simpel... gebruik de link van SPONSORKLIKS op onze site en en zoek de shop waar u wilt bestellen.

 

U kunt ook de app Sponsorkliks downloaden en aangeven wie u wil sponsoren (direct op de eerste pagina). Ook kunt u het doen via de site www.sponsorkliks.com.

Voor alle duidelijkheid: Uw gegevens zijn volledig anoniem en worden op geen enkele wijze getoond of gedeeld.

====================== extern nieuws ======================
Bang (voor corona)

Maandelijks biedt het CJG een artikeltje aan om in onze digitale weekbrief voor ouders te plaatsen.

Hierbij het nieuwsbriefartikeltje van november voor de ouders: Bang (voor corona).

 

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl