Inloggen

preview
Weekbrief 9 - 13 november 2020
Agenda

16 t/m 20 november - Kind-ouder-gesprekken (facultatief)

2 december - Sinterklaasviering

17 december - Kerstviering

18 december - start kerstvakantie om 12.00u

21 december t/m 1 januari 2021 - kerstvakantie

Inschrijvingen

Daltonschool De Leeuwerik is een populaire school in Leiderdorp. Wij zijn natuurlijk erg blij dat veel ouders kiezen voor de Leeuwerik! 

 

Graag willen wij zicht houden om alle inschrijvingen, zodat wij gedegen keuzes kunnen maken. Daarom willen wij u vragen om jongere broertjes/zusjes (nul tot vier jaar) alvast in te schrijven. Het aanmeldformulier kunt u downloaden via de website van de school of ophalen op school. Het inschrijfformulier is tevens toegevoegd als bijlage. 

 

Graag zien we uw aanmelding tegemoet!

Sint

Bijna is het zover!
Morgen komt de Sint met zijn pieten weer in het land. Het is nog wel even spannend of er genoeg kolen zijn Inline imagevoor de stoomboot en of Hoofdpiet weet waar hij naartoe moet.

 

We hebben van een ‘Onderwegpiet’ gehoord dat alle kinderen dinsdag 24 november hun schoen mogen zetten. De groepen 3 t/m 8 moeten deze dag een eigen schoen mee naar school nemen! De groepen 1 en 2 gebruiken hun gymschoenen.

 

De groepen 5 t/m 8 zullen dit jaar weer surprises maken. Maandag 16 november zullen ze in de klas lootjes trekken. Het cadeautje voor in de surprise mag maximaal € 5,- kosten. Maandag 30 november moeten de surprises mee naar school!

 

We vieren het Sinterklaasfeest dit jaar op woensdag 2 december.

Helaas kunnen er dit jaar geen ouders bij de aankomst van Sinterklaas aanwezig zijn. Hopelijk is dit volgend jaar weer mogelijk!

Godsdienstlessen herfst tot Kerst

Komende tijd gaan wij in de lessen godsdienst voorlezen uit de kinderbijbel. Daarvoor gebruiken wij een 'Bijbelleeswijzer'. Deze is zo opgesteld dat verschillende verhalen per leerjaar worden verteld, van het Oude Testament (zomer tot Kerstmis) tot het Nieuwe Testament: verhalen van Jezus (Kerstmis tot Pasen), en zijn vrienden (na Pasen).  Op deze manier hebben de leerlingen na acht jaar veel Bijbelverhalen gehoord en met elkaar nagedacht over de betekenis ervan.

Na het voorlezen wordt de betekenis van de verhalen besproken door te filosoferen, eventueel nagespeeld met bibliodrama,  creatief verwerkt in Godly Play of met werkbladen.

Godly Play combineert en integreert taal en spel. Verhalen worden verteld m.b.v. spelmateriaal. Kinderen leren ontdekkenderwijs en ervaringsgericht. Alle zintuigen doen mee.

De komende periode tot eind november vertellen we o.a. de verhalen over Abraham, Josef, Mozes en Saul en David.

Taekwon-do en Hapkido op de Leeuwerik

Vandaag waren meester Martijn en meester Rene van Dojang in de gymlessen van de groepen 3A tot en met 6A en 7/8. Elke les was anders met onder andere valtechnieken, zelfverdediging, trappen, stoten en zelfs plankjes breken! Volgende week zijn groep 3B t/m 6B aan de beurt. De kinderen die wilden hebben een flyer mee naar huis. Meer info over proeflessen op www.taekwon-dodojang.nl

In de bijlage vindt u de Flyer digitaal. 

Taekwondo

Teamfoto in coronatijd

Elk jaar maken we aan de start van het schooljaar een teamfoto.  Door corona werd het maken van de teamfoto uitgesteld naar de margeweek in de herfsvakantie. Die afspraak was al vorig schooljaar gemaakt met de hoop dat corona zich wat minder zou laten gelden. Helaas was de praktijk anders. De 1,5m is nog steeds van toepassing. Met wat creativiteit is het toch gelukt om een teamfoto van het schooljaar 2020/2021 te maken. Hieronder het resultaat: 

Teamfoto 2020

Sponsor De Leeuwerik gratis!

Afbeeldingsresultaat voor sponsorkliks nieuwsbrief

Hoe mooi is dat!.... Met een bestelling die u toch zou plaatsen, ervoor zorgen dat Daltonschool De Leeuwerik ook wat sponsorinkomsten ontvangt!

 

U kunt er voor zorgen dat de school een klein stukje vergoeding ontvangt over de bestellingen die wij met zijn allen plaatsen op site's als Bol.com, Mediamarkt.nl, Booking.com, etc...

Hoe kunt u dit doen? Heel simpel... gebruik de link van SPONSORKLIKS op onze site en en zoek de shop waar u wilt bestellen.

 

U kunt ook de app Sponsorkliks downloaden en aangeven wie u wil sponsoren (direct op de eerste pagina). Ook kunt u het doen via de site www.sponsorkliks.com.

Voor alle duidelijkheid: Uw gegevens zijn volledig anoniem en worden op geen enkele wijze getoond of gedeeld.

====================== extern nieuws ======================
Piep, zei de muis! -  bijeenkomsten voor kinderen

Inline image

Binnenkort starten er in Leiden bijeenkomsten Piep, zei de muis! voor kinderen van 4-8 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen.

 

Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een familielid die ziek is, een scheiding, verlies, verdriet, ruzie of geweld. Een kind kan dan een steuntje in de rug gebruiken.

 

Wat kan je verwachten?

‘Piep, zei de muis’ is een leuke groep waar kinderen plezier hebben, vriendjes maken en iets helemaal voor zichzelf hebben.

Een kind leert dat het probleem niet door hem of haar komt. De handpop vertelt over wat hij meemaakt en vraagt de kinderen om samen met hem hiervoor oplossingen te zoeken.

 

Tijdens ouderbijeenkomsten vertellen we wat de kinderen in de groep doen en waarom. Het is voor kinderen belangrijk om te weten dat de ouders belangstelling hebben en het goed vinden wat ze doen. En we bespreken andere zaken waar ouders in de opvoeding tegenaan lopen.

 

Waar en wanneer?

Locatie:           GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd, Sandifortdreef 19, Leiden

Data:                ‘Piep, zei de muis’ bestaat uit 10 bijeenkomsten voor de kinderen en 4 voor de ouders.

start op 27 januari 2021

Tijd:                13.30 – 15.00 uur

Kosten:           Geen

 

Geïnteresseerd? Meld jouw kind aan via www.cjgcursus.nl of deze link.

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl