Inloggen

preview
Weekbrief 5 - 2 oktober 2020
Agenda

4 oktober - Dierendag

30 september t/m 11 oktober - Kinderboekenweek

5 oktober - Dag v/d Leraar

6 oktober - Medezeggenschapsraad vergadering

7 oktober - Ouderraad vergadering

19 oktober t/m 23 oktober - Herfstvakantie

26 oktober t/m 30 oktober - Margeweek (school gesloten voor leerlingen)

4 november - Ouderraad vergadering

12 november - Taakoverzicht

16 t/m 20 november - Kind-ouder-gesprekken (facultatief)

Kinderboekenweek 2020
De kinderboekenweek is afgelopen week feestelijk geopend!

 

Na een voorleeskwartier zijn we met de kinderen teruggegaan in de tijd.

 

De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 hebben kennis gemaakt met verschillende tijdvakken aan de hand van activiteiten. Zo werd er een grotschildering gemaakt uit de tijd van jagers en boeren. Er werden namen met hiërogliefen geschreven. Er werd Aboriginal Art gemaakt en Middeleeuwse initialen. Er werden tipitenten gevouwen uit de tijd van de Indianen en kinderen schilderden zelfportretten net als Rembrandt van Rijn.

 

Tijdens de Kinderboekenweek zullen we de wereld van vroeger nog meer gaan ontdekken door in boeken te duiken en voor te lezen.

Opening kinderboekenweek - thema ridders
Afgelopen week zijn de kleutergroepen gestart met het thema “Ridders”. Dit in het kader van de Kinderboekenweek “En toen". Dinsdag was de gezamenlijke opening in het theater. Hierbij hebben de kleuterleerkrachten het boek “De ridder prinses” nagespeeld.
kbw_ridders kbw_ridders1kbw_ridders2
 
Kinderboekenschrijfster op bezoek

Vanwege de kinderboekenweek kwam dit jaar schrijfster Martine Letterie bij ons op bezoek. 

kbw_martineletterie

Foto gemaakt door persfotograaf JP Kranenburg

 

Praktische verkeerslessen

Afgelopen week werd er op het plein volop geoefend met de praktische verkeersles.

De Kleutergroepen leerden om over te steken bij een kruispunt, zebrapad en tussen geparkeerde auto’s door. Eerst kijken we naar links, rechts, links komt er niets aan? Oversteken maar! In andere groepen werden allerlei vaardigheden geoefend zoals plotseling remmen, slalommen met de fiets, hand uitsteken (zowel links als rechts), bochten rijden en naast elkaar fietsen. Speciale dank voor de hulpouders die er voor zorgden dat deze lessen ook uit te voeren zijn.

Vrijdag 2 oktober, wat een dag, wat een dag!

Familie van der Rijst verzorgde heerlijke hutspot wat gepaard ging met het eenmalige vak 'begrijpend eten'. Hartelijk dank voor de moeite in de keuken! Er was ook haring te proeven, mmmm 😉!


's Middags ons eigen Minikoraal in het theater met de groepen 7 en 8! We volgden de livestream voor La La La Leiden, deden de 'kaarrrrrtje Rrrrood, kaarrrrrtje wit-Quiz' en zongen andere 3 oktoberfavorieten. Winnaar van de quiz won overigens een starterskit haring eten

🎼Haring, Hutspot, Wittebrood, daar komen de Geuzen!

2okt

 

Mededeling van de penningmeester van de ouderraad

Or_nieuws

Normaal gesproken staat in de laatste weekbrief van het schooljaar een stukje van de penningmeester van de ouderraad over de bijdrage voor het schoolreisje en de bijdrage voor de ouderraad. In verband met Corona loopt het dit schooljaar allemaal even anders. De intentie is wel dat alle evenementen, al dan niet in aangepaste vorm, wel doorgaan dit schooljaar.

 

Als u een machtiging voor automatische incasso heeft afgegeven, zal in de week na de herfstvakantie de ouderbijdrage à €27,50 geïncasseerd worden. Als u geen machtiging heeft afgegeven, dan krijgt uw oudste kind op school een factuur mee. U mag het bedrag ook al eerder overmaken naar bankrekeningnummer NL17 INGB 0004 7696 89 van Ouderraad De Leeuwerik onder vermelding van de naam van uw kind(eren).

De kosten voor het schoolreisje zijn op dit moment nog niet bekend, informatie hierover volgt volgend jaar.

 

Als u vragen heeft, kunt u deze mailen naar penningmeesteror@daltondeleeuwerik.nl

 

Edwin Huiberts

Penningmeester Ouderraad

====================== extern nieuws ======================
Vriendjes en vriendinnetjes training bij Velocitas

Op 15 oktober organiseert korfbalvereniging sv Velocitas een vriendjes en vriendinnetjes training voor de jeugd tot 9 jaar.

korfbal

Technolab Herfstlab

Technolab

De herfstvakantie komt in zicht en dat betekent dat je bij Technolab weer allerlei gave dingen kan komen doen! Kom jij ook naar Herfstlab? 


Net als bij Zomerlab kan je weer kiezen uit drie smaken: PROGRAMMEREN, UITVINDEN en GROEN DOEN. Op de website van Technolab zie je wat je per smaak kan kiezen. Het is zelfs mogelijk om meerdere workshops te volgen. Welke workshop(s) kies jij? Klik hier voor meer informatie. 

Sponsor De Leeuwerik gratis!

Afbeeldingsresultaat voor sponsorkliks nieuwsbrief

Hoe mooi is dat!.... Met een bestelling die u toch zou plaatsen, ervoor zorgen dat Daltonschool De Leeuwerik ook wat sponsorinkomsten ontvangt!

 

U kunt er voor zorgen dat de school een klein stukje vergoeding ontvangt over de bestellingen die wij met zijn allen plaatsen op site's als Bol.com, Mediamarkt.nl, Booking.com, etc...

Hoe kunt u dit doen? Heel simpel... gebruik de link van SPONSORKLIKS op onze site en en zoek de shop waar u wilt bestellen.

 

U kunt ook de app Sponsorkliks downloaden en aangeven wie u wil sponsoren (direct op de eerste pagina). Ook kunt u het doen via de site www.sponsorkliks.com.

Voor alle duidelijkheid: Uw gegevens zijn volledig anoniem en worden op geen enkele wijze getoond of gedeeld.

Katholieke Daltonschool  “De Leeuwerik”  Leeuwerikstraat 2, 2352 ER Leiderdorp

Telnr. 071-589 28 24  E-mail: info@daltondeleeuwerik.nl  www.daltondeleeuwerik.nl